Розберг лети в посока титлата

Нико Розберг полетя в посока първата си титла във Формула 1. Германският пилот спечели убедително Гран при на Япония на пистата "Сузука". Четири състезания преди края Розберг може да си позволи да не спечели нито веднъж и пак да е първи пред съотборника си Люис Хамилтън. Разликата между тях е 33 точки. На японска земя двамата пилоти на "Мерцедес" донесоха трета поредна титла при конструкторите на германската марка.

През сезона Розберг има 9 победи от 17 състезания. Най-голямата атракция в състезанието бе в последната обиколка и битката за второто мястото. Вундеркиндът Макс Верстапен успя да спре яростните опити на Хамилтън да го изпревари. С третото си място Люис за стотен път се нареди на подиума.

"Честито на моя отбор, горд съм да съм част от него - каза световният шампион, който преди седмица обвини "Мерцедес" за честите проблеми с двигателя си. - Ще се боря до края да защитя титлата си. Поздравления за Нико, той кара отлично."

"Има прекалено много точки да се разиграват до края и ще пестя цялата си енергия - добави Розберг. - Целият уикенд беше много специален за мен."

"Люис има всички шансове да спечели титлата", каза Тото Волф, шеф в "Мерцедес".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт