Спипаха вандал, повредил коледната украса в Аксаково

Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Розовите дестилерии купуват максимум цвят

Предстои изготвянето на законопроект за розата, се коментира на 3-часова среща при земеделския министър Румен Порожанов.

Розовите дестилерии ще изкупуват максимални количества цвят, дори ако с това надвишават производствените си капацитети. Това се разбра след тричасова среща при министъра на земеделието Румен Порожанов с производители, кметове и преработватели, за да се реши кризата, възникнала заради ниските изкупни цени на розовия цвят. В момента повечето дестилерии работят на максимални обороти като изпълняват договорите си с регистрирани производители. Порожанов призова още цената да покрива себестойността и не по-малко от минимална печалба за стопаните. За да се подпомогне производителите в кризисната ситуация, ще бъде отпусната и държавна помощ “де минимис”. Тя обаче ще бъде предоставяна единствено на регистрирани производители.

Според всички присъстващи на срещата проблемите през тази година се дължат на свърхреколтата от розов цвят заради подходящото време и увеличените с 22 процента насаждения през последните 22 години. Освен това има и значителни количества непродадено розово масло от миналата година. Това е довело и до натиск върху изкупните цени и намалението им спрямо предходни години. За да се регулират нещата в бъдеще се подготвя законопроект за розата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.