На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

„Рокади” във властта в Търговище в Деня на отворените врати

Кметът на Търговище с петокласници от І ОУ "Хл.Ботев", които изличиха трима временни кметове и отговаряха на въпроси на избирателите си.

Извънредни избори за кмет и председател на Общинския съвет се проведоха в сряда в Търговище. За час властта взеха трима нови кметове, които пробваха стола на градоначалника д-р Дарин Димитров и отговаряха на исканията на граждани.
За малко с поста си се раздели и председателят на местния парламент Хатидже Алиева, която отстъпи мястото си по време на извънредно заседание на Общинския съвет, който имаше кворум от 33 съветници.
„Рокадите” в местната власт в Търговище бяха част от инициативите на администрацията по повод 12 октомври – Деня на българската община. Кметството обяви Ден на отворените врати и покани гражданите да влязат в Общината, за да видят как работи, а при нужда да получат и консултации от юристите й.
Ученици от пети клас от І ОУ „Хр. Ботев” гостуваха на кмета в сутрешните часове. След избори излъчиха трима, които да се изредят на горещия стол и да отговарят на въпросите на избирателите си. Те пък питаха какви са възможностите да се изгради детски фитнес и басейн, ще продължат ли разкопките на крепостта Мисионис край града и други. Излязоха с призив гражданите да не изхвърлят домашните си кучета на улицата, където животните застрашават и деца, и възрастни.
В следобедните часове пък дебатите се прехвърлиха в Общинския съвет, където учениците от три гимназии заеха местата на съветниците. Направиха свое заседание, препитаха кмета и зам.-кметовете по актуални теми и спориха по въпроса да се разшири ли общинската система за видеонаблюдение и в училищата. Противно на мнението на родителите си, които искат контрол и в училища, и в детски градини, тийнейджърите твърдо се обявиха против монтирането на камери. Преди това с интерес изгледаха видео, което показва как работи системата в Търговище, която следи различни райони на града и внимателно запечатва нарушители и вандали. Кадрите с тях отиват в полицията или контрольорите по реда на Общината, които погват засечените в крачка, увериха се гостите.
„Изключително полезни, зареждащи и даващи идеи бяха срещите с учениците днес. Впечатлен съм, че са толкова добре подготвени и дойдоха в Общината с ясни послания и искания. Трябва по-често да организираме такива инициативи, защото гледната точка на децата е истинска и чиста, при това поднесена с уважение и разбиране. Те не само поставят искания, но имат и решения, по които ще помислим”, каза кметът д-р Димитров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.