Рокери от Европа подпомагат болници, социални институции и услуги във Велико Търново

През май идната година 5 ТИР-а медицинска техника и оборудване ще пристигнат в Старата столица

Представители на Асоциация на европейски рокери „Евро байкъср“, базирана в Германия и представлявана от Д-р Херман Мюнцел в сряда проведе работна среща със зам.-кметът на община Велико Търново Снежана Данева – Иванова.

Срещата се осъществи по инициатива и с активното партньорството на господин Петър Стефанов и „Бългрско чопър общество“.

Любители на мотоциклетите от Германия и Европа, обединени в Асоциация през 2003-та година посетиха Старата столица с благородната кауза да подпомогнат с дарения болници, социални институции и услуги.

Водени от хуманни съображения те са решили да обединят страстта си към мотоциклетите и пътешествията с мисията да помагат на хора и институции, които изпитват необходимост от подкрепа.

Членовете на Асоциацията поддържат контакти с над 1200 европейски болници и разполагат с възможност да предоставят болнична техника и оборудване, обзавеждане.

По време на срещата госпожа Снежана Данева – Иванова запозна гостите с конкретните необходимости от медицинска техника и оборудване в здравните заведение в Старата столица.

Представителите на Асоциацията поеха ангажимент през месец май 2020-та година във Велико Търново да пристигнат 5 ТИР-а с медицинска техника и оборудване. Дарителите заявиха волята и намерението си да заплатят и транспортните разходи до България на осигурените от тях дарения. Идеята на дарителите е тези техни жестове да станат постоянни и да подпомогнат във времето на колкото може повече институции и хора.

След срещата гостите посетиха Център за психично здраве Велико Търново. Разговаряха с Управителя и посетиха отделенията и Дневният център.

Гостите имаха възможност да посетят и някой от емблематичните забележителности на Духовната и Историческа столица на България – град Велико Търново и изразиха задоволството и очарованието си от излъчването и атмосферата на града.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.