Рокли с приказна визия представя млада дизайнерка във Видин

Снимка: Иванка Найденова/личен архив

Младата дизайнерка Иванка Найденова представя, в първото си самостоятелно ревю във Видин, уникална колекция рокли с приказна визия. 

Модното дефиле под мотото „Еклектика“ ще се състои в напълно реконструираната 130-годишна сграда на видинската Синагога, превърната днес в Културен център „Жул Паскин“, съобщи авторката на ръчно изработените тоалети.

На модния подиум Иванка Найденова ще покаже своите нови модели, изработени от ръчно рисувани материи, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники. Една от тях, която е и най-древна, използва най-често и в годините я усъвършенства. Дизайнерката, при обработката на материите, запазва цветния и свеж стил, но днес с по-умерено ненатрапчиво съчетание на цветовете. Именно това определя официалните рокли като тоалети с приказна визия, е  категорична Иванка Найденова.
Тя споделя, че в последните четири месеца е подготвяла ревюто,  в моделите, които ще представи е съчетала различни стилове, в които е водещо свежата визия. Публиката  ще види основно официални и елегантни рокли, всеки модел е уникат, който е изработен старателно.

"Еклектика" е поредната стъпка, на дизайнерката от Видин към голямата модна сцена. През есента на 2023 г. тя представи свои облекла в Лондон, днес мечтае и планира изява и на модния подиум във Франция. 

Ревюто на тема "Еклектика" ще се състои на 24 юли, от 18:30 часа, в Културен център "Жул Паскин" във Видин и то е част от програмата на фестивал "Дунавски вълни", организиран от Община Видин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл