Ромите в Столипиново обвиниха липсата на чиста вода и мръсотията за болните от морбили деца

Ромите в Столипиново обвиниха липсата на чиста вода и мръсотията по улиците за болните от инфекциозната болест морбили (дребна шарка). Вече две деца са в местната инфекциозна болница, предаде БТВ.

Според живеещите в квартала без питейна вода и в мръсотията по улиците има много зарази и болестта може да се разпространи още повече.

Общинският съветник Айли Мурад помоли институциите да им помогнат, да изчистят улиците и оправят водата. По думите му из гетото шества и хепатит.

Ромите казват, че децата им са ваксинирани, някои обаче нямат поставена имунизацията заради безпаричие. Ваксината обаче е безплатна.

Последната епидемия от дребна шарка е била преди 7 години и заболелите са били 95% от ромските махали.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. „някои обаче нямат поставена имунизацията заради безпаричие. Ваксината обаче е безплатна“, последно защитавате ги че са безпарични или какво, всички взимат помощи и детски, така че трябва да са имунизирани, иначе не знам как ги получават. И като нямат пари, да не раждат деца. На всички ни омръзна вече да слушаме колко са бедни. Ние, богатите, вземаме по 20лв годишно, данъчно облекчение, за това че гледаме деца.

  2. „Ромите в Столипиново обвиниха липсата на чиста вода и мръсотията по улиците“ Не са роми,а цигани. Да не обвиняват липсата на вода и мръсотията,ами да се вземат в ръце и да си плащат водата,и да не хвърлят боклуците по улиците. И без това живеят на гърба на българите,просто така са свикнали.Това е манталитет. Тези боклуци аз ли съм ги хвърлил там? Да пращат децата си на училище. Циганските организации къде са,Цветелин Кънчев къде е? Като идат на запад циганите,така ли се отнасят,хвърлят ли боклуци навсякъде? Западняците не ги понасят и който не спазва законите им,го репатрират.

  3. Ха-ха-ха!!! Мангалите, дето изобщо, ама изобщо не замърсяват улиците, се оплакват от мръсотията!!! Мангалите, дето никога не плащат вода – с претенции за водата!!! Бреййй, че „лоша държава“!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.