Цигани нападнаха полицаи с камъни и тухли след забрана на шумна веселба

14-годишно момче опитало да защити баща си със сатър в ръка

Петима жители на Гълъбово от ромския етнос за задържани в Районното управление след вчерашния опит да не изпълнят полицейско разпореждане. Сред тях е 14-годишно момче, което се опитало да защити баща си със сатър в ръка.

На 14 октомври около 14:24 часа е постъпил сигнал за силна музика, идваща от ромското гето. На място полицейските служители откриват пияна компания, която се забавлявала около мобилна тонколона, излъчваща силни децибели.

Ромите отказали да представят документи за самоличност и да изпълнят полицейското разпореждане за спиране на музиката. Започнали да се държат грубо и агресивно, като хвърляли камъни по органите на реда. Изпратени са допълнително служители на МВР. Един полицай е ударен с тухла по гърба, друг и блъскан, но няма сериозно пострадали. Не са нанесени материални щети по патрулни автомобили. На място за задържани двама души, в последствие и останалите трима.

Около 20 часа на същия ден около 50 – 60 представители на ромския етнос са отишли до към Районното управление, за да изяснят ситуацията, но категорично не става въпрос за обсада на сградата. След това са се прибрали и до ескалация на напрежението не се е стигало, съобщиха от полицията. Районът е обезопасен и от жандармерия. Ситуацията е нормализирана.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс. Материалите ще бъдат предадени в прокуратурата.

Коментари

Задължително поле