Роми пребиха шуменец в центъра по видело

Двамата братя и техен братовчед пребиха 37-годишен мъж в центъра на Шумен, на бул. "Славянски", до сградата на областна администрация, посред бял ден. След побоя с ръце и ритници жертвата е с фрактура на дясно рамо и множество натъртвания. Трима роми от град Велики Преслав са задържани в ареста, единият след употреба на кокаин, съобщават от ОДМВР Шумен.
Грозната вакханалия се разиграла към 10:15 часа във вторник, когато в района имало много хора, но никой не спрял агресивната група и тя изчезнала. На мястото е извикана полиция и са разпитани свидетели. Мъжът, който попаднал на мушката на биячите, вървял с кучето си. Малко пореди бруталното нападение един от групата роми ударил животното с пръчка, стопанинът го защитил и се предполага, че това е предизвикало биячите.
Полицаи предприели незабавни действия за откриване на избягалите извършители. В същия ден вечерта, около 23:50 часа на ул. "Стефан Караджа" във Велики Преслав полицейски служители спрели "Мерцедес МЛ 280" със софийска регистрация. Зад волана бил 25-годишен мъж, а проверката с дръг тест била положителна на кокаин. Водачът дал кръвна проба за анализ и бил конвоиран до полицейския арест в Шумен заради причинената средна телесна повреда. За срок до 24 часа са задържани и неговият 17-годишен брат и 32-годишният им братовчед от Велики Преслав. Работата по образуваното досъдебно производство за телесна повреда продължава под надзор на районната прокуратура в Шумен.

От ОДМВР Шумен съобщават, че през последните дни са зачестили сигналите за нарушаване на обществения ред в централната част на града и затова в широкия център ще има присъствие на пеши полицейски екипи, които да следят за нарушители.

Хулиганските изстъпления масово са дело на нашенци, завърнали се от чужбина, които ползват ваканцията у нас за шумни сватбени тържества, алармират шуменци в социалните мрежи. Гастърбайтерите са с автомобили с чужди регистрационни номера и често препускат с несъобразена скорост, застрашавайки останалите участници в движението. От полицията съобщават, че ще бъдат пренасочени екипи на пътна и охранителна полиция в централната част на Шумен и на местата, където има възможност за преминаване с по-висока от максимално разрешената скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право