Ромка с 6 присъди обвинена за убийството на 84-годишната баба Иванка

На първия етаж на тази къща в село Дълбок извор в сряда сутринта се е разиграла трагедията с 84-годишната баба Иванка Кукова.

Шесткратно осъжданата ромка Донка Петкова се сдоби и с обвинения за убийството на 84-годишната Иванка Кукова от пловдивското село Дълбок извор (община Първомай), извършено на 1 февруари.

След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип от полицаи и криминалисти, ръководен лично от шефа на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, установи, че именно тя е извършител на жестокото умишлено убийство. Въпреки че се укривала, Донка Петкова е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и е привлечена към наказателна отговорност. Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинения на ромката за престъпление по чл. 116, ал.1, т.12, вр. чл. 115, вр. чл. 29 от НК. В качеството си на обвиняема тя е признала за извършеното престъпление.

Донка Петкова е осъждана досега 6 пъти (предимно за престъпления против собствеността), От 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, но тогава пострадалата е оцеляла. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена Донка Петкова, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 84-годишната жертва Иванка Кукова е обитавала сама двуетажната къща в Дълбок извор, въпреки че синът й също живее в първомайското село.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете