Ромки биха служителки на Социално подпомагане заради бавен интернет

Две служителки от офиса на общинската служба „Социално подпомагане“ в кв. „Изток“ в Кюстендил са били нападнати от жени от квартала, които били недоволни от бавно обслужване.

Бързата намеса на полицаи от участъка в ромския кв. „Изток“, който е точно срещу социалната служба, предотвратила по-драстични действия на недоволните от обслужването ромки. Социалните служителки са били удряни, имат външни белези и травми, в силен стрес са, каза pred BNR шефът на общинската служба „Социално подпомагане“ в Кюстендил Бойко Шопов.

Това не е първият инцидент на агресивно поведение от страна на хора от ромския квартал. Раздаването на социалните помощи наистина ставало бавно поради проблеми с интернета в офиса, така било от два дни.

„Без интернет служителките не могат да влязат в системата и да обслужат дошлите за социални помощи граждани“, каза Шопов.

По случая е образувана преписка, уведомен е дежурен прокурор.

От днес ромите се обслужват от централния офис „Социално подпомагане“, в перспектива се работи офисът в кв.“Изток“ да премине към централния офис, всички социални дейности да са в една сграда, казват от областната служба за „Социално подпомагане“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ето решението на ромския въпрос: 1) Спиране на всички помощи за тях; 2) Хистеректомия и вазектомия за всички; 3) Вкарване в затвора на всички членове на БХК.

  2. Обаче, господа по-горе, неква писателка теодора димова твърди, че българите са виновни, че циганите са диви и агресивни. Я да вземем ние с вас да си посипем главите с пепел!

  3. „…Това не е първият инцидент на агресивно поведение от страна на хора от ромския квартал…“ – добре е най-после обитателите на ромския квартал да се наричат с истинското им определение – цигани , а не „хора“ .

Отговорете