На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Ромска организация дари пособия на 16 детски градини в Търновско

Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново дари учебни пособия на 16 детски градини на територията на област Велико Търново.

Над 300 деца на възраст от 5 и 6 години ще могат да рисуват и апликират. Дарението достигна до забавачките в общините Павликени, Златарица, Стражица, Лясковец, Горна Оряховица, Елена и Полски Тръмбеш. Предоставени са книжки за оцветяване, боички, флумастри, моливи, скицници, лепило, пластелин и гланцови блокчета – пособия, които са необходими в ежедневната работа с децата.

Център „Амалипе“ работи в областта на ранното детско образование за трета поредна година и вече има изградени добри партньорски отношения и с педагогическия персонал на ДГ и с представителите на Регионално Управление на Образованието в гр. Велико Търново.

От работата ни на терен в детските градини, излезе на преден план недостигът на учебни помагала. Особено сериозен е проблема в малките населени места и малките общини. За разлика от училищата, много малка част от детските градини са на делегиран бюджет и средствата по бюджета се изразходват най-вече за заплати и ремонт на материалната база, която на места е доста стара.

В работата си с ДГ, персоналът често споделяше с представителите на Център „Амалипе“ , че от родителите се събират допълнително средства за закупуване на учебни помагала и пособия. Учебните помагала за 5-6 годишните деца, които са на задължителна предучилищна подготовка са безплатни, но не и учебните пособия за работа по помагалата.

Дарението е осигурено в рамките на проект „Готови за училище“, с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) и Фондация „Америка за България“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.