Валери Симеонов е избран за зам.-шеф на парламентарната комисия по енергетика

Украински тираджия помлял коли и стена на фирмен паркинг

Камарата на строителите към Елена Йончева: Спрете използването на бранша за политически цели! 

Варна е на водоноски 48 часа Втори ден училищата в центъра са с намалени часове заради сухия режим

Айфеловата кула ще я има и в Бургас

Майката на Евгения Банева: На моменти се чудя човек ли родих, или сатана

Полицаите получават по 100 лв. коледен бонус

Папа Франциск ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май 2019 г.

Мария Захарова: ЕС явно има намерение да мине на дърва, но и тях ще взимат от Русия

Оперираха бебе с шест пръста

Официално: Делио Роси се завърна във футбола

Разбиха банкомат в пловдивското село Брестовица

Банков служител спаси пенсионерка от нагла измама

Съдят бизнесмен, продал чуждо зърно за 2,5 млн. лв. С парите погасявал свои дългове

Плашат с бой инспекторки, актували заведение

Ромска организация дари пособия на 16 детски градини в Търновско

Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново дари учебни пособия на 16 детски градини на територията на област Велико Търново.

Над 300 деца на възраст от 5 и 6 години ще могат да рисуват и апликират. Дарението достигна до забавачките в общините Павликени, Златарица, Стражица, Лясковец, Горна Оряховица, Елена и Полски Тръмбеш. Предоставени са книжки за оцветяване, боички, флумастри, моливи, скицници, лепило, пластелин и гланцови блокчета – пособия, които са необходими в ежедневната работа с децата.

Център „Амалипе“ работи в областта на ранното детско образование за трета поредна година и вече има изградени добри партньорски отношения и с педагогическия персонал на ДГ и с представителите на Регионално Управление на Образованието в гр. Велико Търново.

От работата ни на терен в детските градини, излезе на преден план недостигът на учебни помагала. Особено сериозен е проблема в малките населени места и малките общини. За разлика от училищата, много малка част от детските градини са на делегиран бюджет и средствата по бюджета се изразходват най-вече за заплати и ремонт на материалната база, която на места е доста стара.

В работата си с ДГ, персоналът често споделяше с представителите на Център „Амалипе“ , че от родителите се събират допълнително средства за закупуване на учебни помагала и пособия. Учебните помагала за 5-6 годишните деца, които са на задължителна предучилищна подготовка са безплатни, но не и учебните пособия за работа по помагалата.

Дарението е осигурено в рамките на проект „Готови за училище“, с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) и Фондация „Америка за България“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.