На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Ромска организация дари пособия на 16 детски градини в Търновско

Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново дари учебни пособия на 16 детски градини на територията на област Велико Търново.

Над 300 деца на възраст от 5 и 6 години ще могат да рисуват и апликират. Дарението достигна до забавачките в общините Павликени, Златарица, Стражица, Лясковец, Горна Оряховица, Елена и Полски Тръмбеш. Предоставени са книжки за оцветяване, боички, флумастри, моливи, скицници, лепило, пластелин и гланцови блокчета – пособия, които са необходими в ежедневната работа с децата.

Център „Амалипе“ работи в областта на ранното детско образование за трета поредна година и вече има изградени добри партньорски отношения и с педагогическия персонал на ДГ и с представителите на Регионално Управление на Образованието в гр. Велико Търново.

От работата ни на терен в детските градини, излезе на преден план недостигът на учебни помагала. Особено сериозен е проблема в малките населени места и малките общини. За разлика от училищата, много малка част от детските градини са на делегиран бюджет и средствата по бюджета се изразходват най-вече за заплати и ремонт на материалната база, която на места е доста стара.

В работата си с ДГ, персоналът често споделяше с представителите на Център „Амалипе” , че от родителите се събират допълнително средства за закупуване на учебни помагала и пособия. Учебните помагала за 5-6 годишните деца, които са на задължителна предучилищна подготовка са безплатни, но не и учебните пособия за работа по помагалата.

Дарението е осигурено в рамките на проект „Готови за училище“, с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) и Фондация „Америка за България“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.