Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

Ромска организация дари пособия на 16 детски градини в Търновско

Центърът за етнически диалог и толерантност „Амалипе“ във Велико Търново дари учебни пособия на 16 детски градини на територията на област Велико Търново.

Над 300 деца на възраст от 5 и 6 години ще могат да рисуват и апликират. Дарението достигна до забавачките в общините Павликени, Златарица, Стражица, Лясковец, Горна Оряховица, Елена и Полски Тръмбеш. Предоставени са книжки за оцветяване, боички, флумастри, моливи, скицници, лепило, пластелин и гланцови блокчета – пособия, които са необходими в ежедневната работа с децата.

Център „Амалипе“ работи в областта на ранното детско образование за трета поредна година и вече има изградени добри партньорски отношения и с педагогическия персонал на ДГ и с представителите на Регионално Управление на Образованието в гр. Велико Търново.

От работата ни на терен в детските градини, излезе на преден план недостигът на учебни помагала. Особено сериозен е проблема в малките населени места и малките общини. За разлика от училищата, много малка част от детските градини са на делегиран бюджет и средствата по бюджета се изразходват най-вече за заплати и ремонт на материалната база, която на места е доста стара.

В работата си с ДГ, персоналът често споделяше с представителите на Център „Амалипе“ , че от родителите се събират допълнително средства за закупуване на учебни помагала и пособия. Учебните помагала за 5-6 годишните деца, които са на задължителна предучилищна подготовка са безплатни, но не и учебните пособия за работа по помагалата.

Дарението е осигурено в рамките на проект „Готови за училище“, с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) и Фондация „Америка за България“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.