Ромска организация обучава 200 родители

Близо 200 родители ще бъдат обучени от Центъра за етнически диалог и толерантност "Амалипе" във Велико Търново. Курсовете са по програма "Всеки ученик ще бъде отличник".

Неправителствената организация за пореден път ще събере активни родители от училищата, включени в програмата, с която се води борба срещу отпадането на деца от школата. Двете обучения за родители от регионите в Северна и Южна България ще се проведат съответно в периодите 7 - 9 и 14 -16 октомври в Лясковец.

Основен акцент в обученията е темата за Обществения съвет и как да се превърне училището в център на общността. Предвидени са лекции за правата и задълженията на родителя в училище,  както и превенция на ранни бракове.

"Проект "Всеки ученик ще бъде отличник" е многогодишна програма, подкрепена от Тръст за социална алтернатива. Проектните дейности са насочени към превенция на отпадането и задържане на ромските деца в училище, увеличаване на броя на реинтегрираните или записаните отново в училище деца, увеличаване на броя на възрастните роми, включени във форми на учене през целия живот. Работи се за чувствително увеличаване на процента на ромските младежи, които продължават своето образование в средни училища", обясниха от Център "Амалипе"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони