Дадоха на съд баща, насилвал дъщеря си

Депутатът от БСП Весела Лечева: България е парламентарна република само на хартия

„Синята зона” в Пловдив скача на 2 лв./час от 1 април 2018 г.

Почит към Любен Петков

Изложба представя творци от центровете за деца и младежи в Търново

Мустакат общински съветник черпи за Коледа с Мустакова ракия

Румен Радев: Всяка победа на българските олимпийски отбори на арената на природните науки е повод за надежда и гордост

Морски хотели заработиха 5,3 млн. лв. през октомври

Транспортен бос ловувал незаконно в Поповско Иззети са оръжия и месото от дивеча

Лиляна Павлова: Внасяме в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270

Циганите побойници от Асеновград се признаха за виновни заради по-леки наказания Прокуратурата поиска ефективни присъди за петима от 11-те биячи на деца спортисти

Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Ромска организация провежда форум за интеркултурното образование като средство за отпадане на деца от училище

Снимка: Архив

Център за междуетнически диалог и толерантност ,,Амалипе” в партньорство с Педагогическия факултет на Великотърновски университет ,,Св.Св.Кирил и Методий” и Тръст за социална алтернатива организира V Национална научно-практическа конференция на тема ,,Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище”.

Събитието ще се проведе на 3 и 4 юли във великотърновското село Арбанаси. Целта е да бъде споделен работещ модел в прилагането на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства, реализирани в образователната практика.

Участие с доклади са заявили 25 представители на училища, доказали високия си професионализъм в съхраняването и развитието на културната идентичност, равния достъп до качествено образование и пълноценната социализация на деца с различен етнически произход.

„За първи път ще бъдат споделени добри практики от групите „Младежта е толерантност и устрем към образование“ , „,Мама и татко са страхотни учители“ и „ На училище в България и Европа“, които Център „ Амалипе“ предложи като възможност по проект „ Твоят час“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Дейностите бяха пилотирани в двадесет училища, а като техни ръководители имаха възможност да се изяват активни родители, студенти и представители от педагогическия екип на организацията“, обясни председателят на Център „Амалипе“ Деяан Колев.

Сред близо двеста участника в конференцията ще бъдат и представители от Министерство на образованието и науката, Регионални управления на образованието, неправителствени организации с които Център „ Амалипе“ е дългогодишен партньор по реализиране на образователни проекти.

Под мотото „ Живеем на един адрес: за успеха на всяко дете“ форумът ще продължи с национална работна среща с директори на училища от цялата страна, работещи по Програма „ Намаляване на отпадане на ромски деца от училище“.

Целта на срещата е да се представят и обобщят постигнатите резултати за учебната 2016/2017 г., да бъдат споделени предизвикателства и проблеми от първата година на прилагане на новия образователен закон, както и от застъпническите кампании, реализирани от мрежата на училищата – партньори на Център „ Амалипе“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Кога най-после Комунистическата, Антифашистката и Циганската банди ще бъдат забранени със закон? И до кога ще хрантутим пенсионерите на тези банди, които ограбваха Българския народ и избиваха Българската интелигенция?

  2. „интеркултурното образование като средство за отпадане на деца от училище“, ,,Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище”. Кое е вярното в случая,щото заглавието ви нещо не е по реда си? А?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.