Роналдо бил на крачка от трансфер в "Барселона"

Жуан Лапорта, бивш президент на „Барселона“, направи интересно разкритие преди "Ел Класико" в събота. Адвокатът заяви, че Кристиано Роналдо, настоящата звезда на „Реал“, е бил на крачка от трансфер на „Камп Ноу“.

„Под носа ни го взеха Манчестър Юнайтед“, но и ние не се борихме за подписа му - каза Лапорта пред „Марка“. - Тъкмо бяхме привлекли Роналдиньо, Рафаел Маркес и Рикардо Куарешма, когато започнахме преговори със „Спортинг“. Всъщност искахме Деко от „Порто“, но тогава не можехме да си го позволим. Неговият агент ни каза: „Ако нямате пари за Деко, ориентирайте се към Кристиано Роналдо.“ Предложихме на „Спортинг“ максимума за възможностите ни в онзи момент - 17 млн. евро, въпреки че знаехме за оферта от „Юнайтед“. Те го взеха за 2 млн. евро повече.“

Дни преди „Ел Класико“ се играха 1/16-финалните срещи за Купата на Испания. „Барселона“ направи 1:1 с „Еркулес“, а „Реал“ разби с 6:1 третодивизионния „Културал Леонеса“. Синът на Зинедин Зидан – Енцо, дебютира за „кралския клуб“ с попадение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят