Роналдо бил посредствен при дебюта в Торино

Кристиано Роналдо все още напипва почвата под краката си в Италия. Това констатираха водещите медии на Апенините, след като португалецът пропусна да се разпише и във втория си официален мач с екипа на „Ювентус“. 33-годишният играч записа пълни 90 минути при успеха над „Лацио“ с 2:0, а това бе и негов дебют в Торино. Играта му обаче бе оценена с ниска оценка от пресата на Ботуша.

Изданието „Калчомеркато“ писа 6 по десетобалната на мегазвездата. Нито един негов съотборник няма по-ниска оценка. Сами Кедира и Алекс Сандро са със същия показател.

„Подобно на първия му мач във Верона срещу „Киево“ (3:2) и сега нападателят вдигна оборотите през втората част, но му липсваше и късмет“, се казва в краткото резюме на медията.

Статистиката също не бе на негова страна. Тя показа, че през първото полувреме Роналдо е имал едва едно отиграване в наказателното поле на противника. Кристиано се отчете и с абсурден пропуск миг преди втория гол на „Ювентус“, отбелязан от Марио Манджукич. Португалецът пропусна на празна врата от два метра.

Далеч по-успешен уикенд имаше Карло Анчелоти. Неговият „Наполи“ запази пълния си актив след нов впечатляващ обрат. Вторият от миналия сезон обърна „Милан“ от 0:2 до 3:2 на стадион „Сан Паоло“. Това бе дебютният двубой на опитния специалист в Неапол, както и първи срещу бившия му тим от 17 години. За последно Анчелоти отново надви „росонериоте“, но през 2001 година. Тогава с „Ювентус“ срази гранда от Милано с 3:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят