Роналдо е железният мъж на спорта

Един боксьор в тежка категория трябва да понася без последствия силни удари, докато за гимнастичката са много по-важни други качества, но това не я прави по-лошо подготвена физически. Изискванията на всеки спорт са различни, но американското списание „Спортс Илюстрейтид“ се опитва да ги приравни в помощта на експерти по физическа подготовка. Класацията е на базата на представянето на водещи спортисти в последните 12 месеца. Освен скорост, сила, издържливост и гъвкавост се взимат предвид и специфичните условия на всяка дисциплина.

5. Джеймс Харисън

В американския футбол е тежко за 39-годишен мъж, особено на поста „лайнбекър“. Джеймс Харисън се държи благодарение на непрестанните тренировки. Ако го търсите, ще го намерите във фитнеса, облечен в неизменния анцуг на „Питсбърг Стийлърс“. Преди 14-ия си сезон в НФЛ здравенякът включва в подготовката си акупунктура, масажи и още куп възстановителни техники, благодарение на които остава във форма.

4. Мат Фрейзър

Не пуска щангата дори със счупен на две места гръбнак. Тежката травма е получена като участник във вдигането на тежести на олимпийски игри. След това американецът се пренасочва в набиращия популярност кросфит. Печели световните игри в последните 2 години. Опитът му от щангите не е достатъчен, тъй като спортът включва плуване, катерене по въже и дисциплини, които биват разкривани едва на състезанието. За да посрещнеш непредвидено предизвикателство, трябва да си в топ форма.

3. Роджър Федерер

Миналата година Маестрото от Швейцария имаше нужда от операция на коляното заради нелепа злополука при игра с децата си в банята. Но това беше първата подобна процедура в 19-годишната кариера на най-великия в тениса. На 36 години Федерер е на върха, печели титли от Големия шлем и продължава да чупи рекорди.

За сравнение славният му съперник Рафаел Надал, минаващ за най-голямата машина на корта, е едва 23-и в класацията.

2. Леброн Джеймс

На баскетболното игрище го наричат Краля, но същото може би важи и за тренировъчните видеа. Клиповете на Джеймс са толкова популярни, че дори звездните му колеги Стеф Къри и Кайри Ървинг ги включиха в своеобразен танц на сватба.

Ако мислите, че сте видели всичко от него в мачовете, грешите. Все пак по време на игра никой не спринтира между двата коша 9 пъти, за да завърши всеки път със забивка.

1. Кристиано Роналдо

Португалският футболист е известен с физиката си, но освен за снимки, тя му върши работа и на терена. Не е сигурно дали е по-вманиачен по външния си вид или в гонитбата на голове и трофеи. Той е сред най-добрите във футбола в почти всеки физически аспект, а огромното му предимство е в спринта и отскока.

Звездата на „Реал“ (Мадрид) е в такава форма, че играе в почти всички мачове на клубния и националния си отбор, а годините сякаш не оказват влияние върху мощта му на терена.

Серина Уилямс едва на девето място

Гимнастичка е №1 при жените

Подобна класация има и за жените спортистки, а според нея безапелационно на върха е Симон Байлс. На олимпийските игри в Рио най-добрата гимнастичка в света спечели 5 златни медала, а най-важните бяха в многобоя и в отборното състезание с тима на САЩ.

Симон може да е най-дребната измежду великите спортисти на съвремието – висока е едва 145 см, но тренировъчният й режим е тежък и взискателен.

В класацията следват още американки – лекоатлетката Алисън Филикс и плувкинята Кейти Ледецки. Суперзвездата на тениса Серина Уилямс е 9-а, а веднага след нея е най-бързата скиорка Линдзи Вон. Любопитно е, че 15-ото място е за балерината Мисти Коупланд, която по нищо не отстъпва на звездите от стадионите и залите. Примата на Американския балетен театър има договор с производителя на спортна екипировка „Ъндър Армър“, а клиповете с упражненията й се гледат от хиляди последователи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт