Роналдо е най-великият в Европа

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) reacts after Portugal won the 2017 Confederations Cup group A football match against Russia at the Spartak Stadium in Moscow on June 21, 2017. / AFP PHOTO / Yuri KADOBNOV

Кристиано Роналдо се настани удобно на европейския трон, измествайки легендата Ференц Пушкаш. Мегазвездата на Португалия вече е №1 по реализирани попадения на национално ниво сред всички футболисти в историята на Стария континент. Нападателят донесе първа победа за своята родина на финалите в Русия, реализирайки единственото попадение срещу Мароко за 1:0. А това бе негов гол №85 за „мореплавателите“, подобрявайки 62-годишния рекорд на унгареца. Играчът на „Реал“ (Мадрид) бе точен след удар с глава още в 5-ата минута, а историческият момент стана пред очите на неговата любима Джорджина Родригес, която бе на трибуните на стадион „Лужники“ в Москва.

Това бе и четвърто попадение на 33-годишния футболист на мондиала след хеттрика срещу Испания (3:3). Освен това той успя да се разпише до момента след удари с ляв и десен крак, както и с глава.

„Знаехме, че Мароко ще бъде много агресивен в атака – пригна героят след трудния успех. - Те играят много динамично и и се раздават на терена. Не беше лесно. Но, за щастие, отбелязахме, отбелязах. И сега сме на практика на осминафинал, направихме много важна стъпка. Ще се подготвим за следващия мач.“

А попадението на Кристиано се оказа фатално за Мароко. Африканците са аут от турнира след второ поредно минимално поражение. Тимът на Ерве Ренар стана първият отпаднал тим, въпреки че игра като равен с европейския шампион от 2016 година.

Отличен мач за Португалия записа и бранителят Жозе Фонте, направил цели 10 ключови намеси в своята половина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят