Роналдо и Меси вече не са сами

Кристиано Роналдо и Лионел Меси вече не са сами на върха в световния футбол. Там е и Мохамед Салах. Египтянинът прави фантастичен сезон за „Ливърпул“, а по всичко изглежда, че това е само началото. Много експерти вече предричат, че именно „фараонът“ е основният фаворит да развали хегемонията на мегазвездите на „Барса“ и „Реал“ (Мадрид) в битката за „Златната топка“, която през последните 10 години неотлъчно е в ръцете на един от двамата. Доказателство за това е и фактът, че Салах вече е №1 по голове в Европа през този сезон. Играчът на мърсисайдци заби две попадения срещу „Рома“ за 5:2 в първия полуфинал от Шампионската лига. Нападателят бе на гребена на вълната и асистира за други два гола - тези на Роберто Фирмино и Садио Мане. Така Салах вече има 43 попадения във всички турнири, оставяйки зад себе си Роналдо (42) и Меси (40). Късно снощи португалецът имаше възможност да си върне трона в мача с „Байерн“. Но е ясно, че битката ще се води до последния кръг, а след това ще се пренесе и на мондиала в Русия.

През уикенда Мо Салах успя да изравни и друг велик рекорд на Кристиано, вкарвайки своя гол №31 във Висшата лига през кампанията. Във формат на английския шампионат от 38 кръга това са правили единствено португалецът, Алън Ширър и Луис Суарес.

След като се изкачи и на този връх египтянинът дори обяви, че иска да стане №1 по този показател. За целта трябва да вкара поне веднъж в оставащите три кръга срещу „Стоук“, „Челси“ и „Брайтън“.

След звучния успех над „вълците“ британският вестник „Гардиън” го нарече „магически“, „Телеграф“, друго популярно издание от Острова, обяви, че „всички завиждат на „Ливърпул“ за Салах“. „Скай спортс” отчете, че голмайсторът на „червените“ вече е част от битката за „Златната топка“, а към заслужените комплименти се включиха издания от цял свят.

Но за да затвърди тази теза, звездата на „Ливърпул“ трябва да довърши мисията и да бъде основна част от реванша в Рим. Защото „Рома“ вече доказа, че не само вярва в чудеса, но и ги постига. А двата късни гола на „Анфийлд“ във вторник вечер дават всички основания на италианците да се борят за ново 3:0, както бе на четвъртфиналите срещу „Барселона“.

Играчите с най-много попадания през сезона

1. Мохамед Салах 43

2. Кристиано Роналдо 42

3. Чиро Имобиле 41

4. Лионел Меси 40

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят