Роналдо посегна към рекорд на Пушкаш

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates with Portugal's defender Pepe after scoring a penalty during the 2017 Confederations Cup group A football match between New Zealand and Portugal at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on June 24, 2017. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Ако някой би заложил кога Кристиано Роналдо ще спре с рекордите, то това би бил най-рискованият му залог. Всички информации от португалския лагер за мача с Нова Зеландия сочеха – селекционерът Фернандо Сантуш ще даде почивка на голямата си звезда. Абсурд – Роналдо пак показа, че е машина. Дошъл е на Купата на конфедерациите да играе, да вкарва голове и да колекционира рекорди.

Победата над „кивитата” с 4:0 започна с точен негов удар от дузпа. И както се случва напоследък и този гол пак имаше златно покритие. С него Роналдо изравни великия унгарец Шандор Кошчич като втория европеец с най-много попадения за родината си. Двамата имат по 75. Пред тях остава единствено великият Ференц Пушкаш. Покойната легенда на „Реал” и Унгария има 84 гола. На 32 години Роналдо видимо е в разцвета на силите си и към момента за него изглежда като детска игра да вкара още 10 пъти за Португалия. Само в последните 4 двубоя Кристиано има 4 попадения.

Единствено коефициентът на Пушкаш не може да бъде победен. Унгарецът стигна до своите 84 гола само в 89 мача. А Роналдо е на кота 75 от 142 срещи. Със сигурност още на Купата на конфедерациите КР7 ще изиграе още две – полуфинал, а след него двубой за злато или бронз. Единствено през сезон 2016/2017, към който се числи и руският турнир, Роналдо е изиграл 55 двубоя и е вкарал 56 гола. Феноменално!

И докато Кристиано се стяга за медали, то Русия страда. А в раната от бързото отпадане на „Сборная” от турнира, се прицели и Англия. Местният таблоид „Дейли Мейл” публикува информация, че целият тим на Русия от Мондиал 2014 е разследван за допинг. Четирима от футболистите са и сега на Купата на конфедерациите – Максим Кануников, Денис Глушаков, Игор Акинфеев и Александър Самедов. Допингът се превърна в тумор за руския спорт. Заради него десетки асове не отидоха на олимпиадата Рио 2016, а целият отбор бе дисквалифициран от параолимпиадата същата година.

Според „Дейли Мейл” имало доказателства, че националите на Русия са използвали допинг в Бразилия преди три години. Но засега по темата няма още нищо официално. Възможно е информацията да бъде вид отмъщение за факта, че Русия пребори Англия в битката за домакинство на Мондиал 2018. И преди 3 години, и сега „Сборная” отпадна още в групите. При загубата с 1:2 от Мексико за двата гола вина имаше вратарят Игор Акинфеев, изиграл своя мач №101 в отбора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят