Роналдо след футбола

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) poses with his mother Maria Dolores dos Santos Aveiro (L) and son Cristiano Ronaldo Jr on arrival for the world premiere of the film Ronaldo in central London on November 9, 2015. AFP PHOTO / JACK TAYLOR

На 5 февруари Кристиано Роналдо ще навърши Христова възраст. Половин година преди да навърши 33, горивото на футболист №1 в света изглежда привършва. Роналдо играе най-слабия си сезон в „Реал“, в края на ноември е вкарал само един гол в Примера дивисион. Вече е горд баща на четири деца. За втори път в рамките на няколко месеца се говори за напускане на „Сантяго Бернабеу“. Една великолепна кариера, покрита с толкова много слава, явно е в своя залез. Роналдо просто е още едно доказателство на природния закон, че всяко нещо има срок на годност.

Наближава денят, в който ще чуем от Кристиано: „Бях дотук с футбола!“ И веднага ще последва въпросът: „А оттук нататък?“ Няма как толкова популярен човек в света да остане далеч от вниманието. Въпросът е какво ще предприеме.

Треньор

Старо правило е, че най-големите футболисти много рядко стават добри треньори. Това обаче повече важи за по-далечното минало. Най-често причината е, че тяхното его е прекалено голямо. И че очакват техните възпитаници да правят това, което те са можели преди време. В днешни дни има четири изключения – Зинедин Зидан, Диего Симеоне, Антонио Конте и Пеп Гуардиола. Дали Роналдо ще се пробва? Все още няма никаква информация дали Кристиано е записал треньорски курсове, както правят всички още преди края на кариерата си. На финала на Евро 2016 когато се контузи, Роналдо започна да се държи като треньор срещу Франция. Даваше указания редом с Фернандо Сантуш, ръкомахаше и… накрая победи. Няма причина да вярваме, че Кристиано не би се справил и с такава работа.

Моден дизайнер

Роналдо вече е модна икона за милиони по света. Изявява се и като манекен, въпреки че понякога корифеи в бранша освиркват избора му на панталони например. Кристиано вече откри своята модна марка CR7, като първият й бутик е на родния му остров Мадейра. Може би е решил да тръгне по стъпките на английската моден идол Дейвид Бекъм.

В бутика му има слипове, чорапи и фланелки с неговата марка. Наскоро подписа договор за партньорство и с марка за парфюми. Ако продължи в този бранш, Роналдо със сигурност ще стане по-успешен и от Бекъм. Както бе на терена във футболните им кариери.

Роналдо обича да показва перфектното си тяло, което дава повод да се мисли, че също би успял с марка фитнес уреди. Един чудесен слоган би бил „Изглеждайте като мен“.

Модел

Всички знаем, че след гол или купа с „Реал“ или Португалия Роналдо най-много обича да съблича фланелката си. Дори като че ли невинаги гони папараците, които искат да го снимат на плажа. Понякога сам пуска снимки в социалните мрежи от екзотични места и само по бански. Милиони момичета по света мечтаят да бъдат там с него. Е, остават им само снимките и розовите мечти.

Историята показва, че много мъже-модели са били крайно успешни след 30-те. Например Дейвид Генди, най-известният в бранша, вече е на 37.

Кино кариера

Най-известният пример е уелсецът Вини Джоунс. При него дори може да се каже, че актьорското умение е доста по-голямо от футболното. На терена бе известен като грубиян и звяр. Ерик Кантона също участва като френски посланик във филма „Елизабет“ през 1998 година. След това повтори в късометражен през 2002-а. Дейвид Бекъм също дебютира на сцената.

Роналдо би се затруднил да играе сериозна роля във филм на английски, въпреки че това е вторият му език. Но защо да не се пробва в португалски? Да стане филмов актьор изглежда перфектно продължение на живота. А след футбола би могъл да направи и английския си перфектен.

Да изчезна от прожекторите

Всеки по света иска да се докосне до Кристиано. И може би от внимание му е писнало. Затова не е изключено един ден просто да пожелае да слезе от сцената и очите на обществото. Роналдо има четири деца и може би ще иска да се отдаде на тях. На 42 години Дейвид Бекъм също е с четирима наследници и изглежда по-възрастен, отколкото всъщност е. Въпрос на ген. Според последните информации състоянието на Роналдо е около половин милиард евро, като повечето пари с от заплатата в „Реал“. Със сигурност и след края на кариерата ще продължи да печели от различни проекти. Ще има достатъчно средства и за четирите си деца, и за приятелката си Джеорджина Родригес, майка на последното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят