Роналдо срещу Неймар

Кристиано Роналдо срещу Неймар! „Реал“ (Мадрид) срещу „Пари Сен Жермен“!

Още в началото на 2018 година ще бъде ясно – или еврошампионът ще се прости с трофея си, или бездънният петролен кладенец пак ще гледа големите от Айфеловата кула.

Ръката на бившия испански национал Шаби Алонсон събра двата най-актуални отбора още на осминафинал в Шампионската лига. Останал втори в групата си, носителят на трофея „Реал“ трябваше да се опасява от тежък жребий. Но чак такъв! Преди година „Пари Сен Жермен“ се изправи срещу „Барселона“. Спечели първия мач с 4:0, но... загуби реванша с 1:6. От ярост катарските собственици пронизаха Каталуния в сърцето и взеха Неймар за рекордните 222 милиона евро. Ако и сега се случи същото, дали ще повторят упражнението с Роналдо?

Другият голям сблъсък е с дълбока история в Шампионската лига. „Барселона“ се среща с „Челси“. Много пъти в миналото двата отбора са се побеждавали. Когато „Челси“ триумфира с единствената си титла в турнира, отстрани именно каталунците на полуфинал. Звездата на Лео Меси в Европа изгря именно с изработен от него червен картон на „Стамфорд Бридж“.

Останалите английски отбори имат основание да се радват на жребия. На първо място това е „Манчестър Сити“. Безапелационният лидер във Висшата лига може да се счита за сигурен в Топ 8, след като се падна с швейцарския „Базел“. Най-успелите британски отбори „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ ще гостуват на няколко километра един от друг. „Червените дяволи“ се изправят срещу „Севиля“, а „червените“ от „Анфийлд“ - срещу „Порто“. И двата отбора са фаворити най-малко на хартия.

Най-голям късмет от урната на „слабите“ имаше „Байерн“. След като не успя да направи чудото и да победи ПСЖ с 4:0 за първо място в групаа си, баварците изтеглиха непобедения в турнира досега „Бешикташ“. През този сезон турците вече два пъти сразиха вицешампиона на Германия „Лайпциг“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят