Роналдо стъпи на нови върхове

Жадният за изява Кристиано Роналдо продължава да покорява нови върхове във футбола. Нападателят на „Реал“ (Мадрид), изтърпяващ наказание от 5 мача в Примера дивисион, вече има 107 попадения в Шампионската лига, след като заби два гола при успеха над АПОЕЛ с 3:0. Една дузина от въпросните точни изстрели са от дузпа, с което португалецът се изкачи до №1 по този показател, изпреварвайки Лионел Меси (11).

Освен това, KR7 вкара за 6-ти пореден сезон в първия мач от турнира на богатите. Във въпросните срещи нападателят има общо 11 попадения. В 5 от 6-те кампании Кристиано е успявал да вземе и голмайсторския приз в евротурнирите. Към въпросните постижения трябва да се прибави още едно – най-много попадения в домакински срещи – 55.

Освен 32-годишният футболист в срещата с кипърския шампион на „Сантяго Бернабеу“ точен бе и капитанът Серхио Рамос. Българският представител в двубоя, бранителят Живко Миланов, изобщо не попадна в групата на гостите, тъй като лекува контузия.

Старши треньорът на „Реал“ (Мадрид) Зинедин Зидан се изказа изключително ласкаво за голямата си звезда в тима Кристиано Роналдо.

„Той е най-добрият в света – обяви Зизу. - Той винаги е на точното място, винаги бележи голове. Ако Кристиано беше във форма, щеше да вкара 4 на АПОЕЛ. Знаем какво може да прави. Щастливи сме от показаното през втората част и от сухата мрежа.“

Френският спец отдаде значимото и на Серхио Рамос и красивото му изпълнение при третия гол в срещата: „Дори и аз не бих вкарал по такъв начин.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят