Росен Плевнелиев връчи отличията на Международната награда на херцога на Единбург

Президентът Росен Плевнелиев връчи отличията на Международната награда на херцога на Единбург за 2016 г., съобщават от пресслужбата на държавния глава.

През ХХI век истинската сила на държавата не е в нейната армия и големината на нейната територия, а в образованите млади хора, заяви Росен Плевнелиев на церемонията, която се проведе в Централния военен клуб в столицата. През тази година 70 участници в международната програма за личностно развитие, която се провежда у нас под патронажа на българския президент, получиха признание за своите постижения в различни области. В церемонията участва и посланикът на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс.

Държавният глава благодари на младите хора за положените усилия в подкрепа на доброволчески и благотворителни каузи, както и за поставените и постигнати високи цели за личностно усъвършенстване. „Бих искал да благодаря и на техните учители и ментори, както и на институциите, които заедно допринасят за постигнатите успехи“, посочи президентът.

„Вие сте част от тази България, която гледа напред и на която аз се посветих“, заяви още президентът пред участниците в програмата. Росен Плевнелиев увери младите хора, че има много начини да се подкрепят смислените проекти и ще остане съпричастен с международната програма за личностно развитие и след края на мандата си като държавен глава.

Международната награда на Херцога на Единбург е младежка програма за личностни постижения в сферата на неформалното образование, като включва ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години от 144 държави. Участниците си поставят амбициозни цели в сферата на доброволчеството и усвояването на практически умения. Инициативата предизвиква младите хора да развиват самодисциплина при определянето и постигането на цели, да изграждат лидерски качества, да усвояват умения за работа в екип и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България