Росен Рапчев: Лошото е, че много хора харесват "Мис Силикон", те са потенциално нейни последователи

Кадър: БНТ

"Стикерите стават като мода при обикновените граждани, в МВР никой не се интересува от тези стикери. Нарушението е спрямо това, което е видял полицаят или е заснела камерата, или техническото средство е показало. Лошото е, че много хора харесват това момиче и това поведение. Те са потенциално нейни последователи и могат да го направят това нещо", коментира пред БНТ Росен Рапчев, главен експерт в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", след като носителката на титлата "Мис Силикон" Катрин Йорданова вчера беше хваната да шофира след употребата на кокаин.

В социалните мрежи отново се появи видео, където се вижда, че кара с висока скорост и без ръце по столичен булевард. Преди около месец тя публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по АМ "Тракия".

По думите на Росен Рапчев ако полицай спре автомобил, на който види стикер от Народното събрание, не би трябвало служителят да има различно отношение.

Според Рапчев някой, който използва такива атрибути на МВР, подлежи на наказателна отговорност.

"Губи се процесът, докато детето е при родителите - това важи не само за наркотиците, а как да се спазват правилата в Закона за движение по пътищата. Трябва да имаме ценности като общество", каза още Рапчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България