Росица Матева, ЦИК: Договорът за машините не е приключен

Договорът за машините не е приключен. Разбрахме, че не са платени машините и не са държавна собственост.Това казаха Росица Матева, председател на ОС към ЦИК и номинация за член на новата комисия на ИСМВ, и Димитър Димитров, говорител на ЦИК и номинация на ГЕРБ за зам.-председател в новия съста, по БТВ.

Димитров обясни, че договорът не е приключен, защото "има спорни моменти: "Сиела" не е изпълнила всички задължения по договора и най-вероятно следващата комисия, която ще е правоприемник, ще трябва да уточнява неща, които много трудно се уточняват". "Може и до съд да се стигне, тези неща ще трябва да се уточнят по съдебен ред", каза номинираният от ГЕРБ за зам.-председател в новия състав на ЦИК.

Димитров допълни, че още не е ясно колко допълнителни машини щe ни трябват за вота след два месеца. "Имаме 9600 машини, необходимо е да се уточни в колко секции ще се гласува в чужбина", посочи Матева. Тя коментира и номинацията за председател на ЦИК, като нарече Камелия Нейкова "професионалист с голям опит".

Най-вероятно предсрочните парламентарни избори ще са на 11 юли и те ще се проведат по нови правила, които бяха гласувани 45-ото НС. Вече е ясно, че новият председател на ЦИК ще е бившият й говорител - Камелия Нейкова, която е номинация на ИТН. Това се случи, след като ГЕРБ оттеглиха кандидатурата на бившия зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България