Роси тренира „Левски“ от Италия

Тренировките на „Левски“ до голямото дерби с „Лудогорец“ на 6 септември ще бъдат без треньора Делио Роси. Опитният специалист има личен ангажимент, заради който ще се наложи да се прибере в Италия. Това призна 57-годишният наставник след успеха над „Славия“ с 4:0 в дербито от 7 кръг на Първа професионална лига.

„Аз ще подготвя мача и ще бъда на него - обясни след победата Роси. - Но тренировките ще бъдат водени от моите помощници, защото имам семеен проблем, по-точно казано семеен ангажимент.“

„Сините“ победиха най-стария столичен тим за втори път с този резултат в разстояние на 365 дни. На 21 август миналата година 26-кратните шампиони надвиха „Славия“, тогава воден от Александър Тарханов, отново с 4:0, но като гост.

Въпреки тежкото поражение сегашният треньор на „белите“ Златомир Загорчич изказа своето разочарование от отсъжданията на главния съдия Ивайло Стоянов.

„Мачът беше напълно равностоен до 35-ата минута, после дойде този подарък за съперника – анализира Загорчич ситуацията около дузпата. - Да не би „Левски“ да имаше рожден ден? Съперникът се заблуждава с това 4:0, не играе футбол.“

Това бе третият мач за Делио Роси като треньор на „Левски“. Италианецът продължава да бъде със 100% актив при голова разлика 9:0. Затвърди се и тенденцията „сините“ да бележат в самия край във всеки един от въпросните три двубоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ