На 20 май 2019 да почерпят

Ето ги финалистите в „Гласът на България“

Експлозия е избухнала в иракската столица Багдад

„Политическо чудо” на изборите в Австралия Управляващите спечелиха при прогнозирана победа за опозицията

Бойко Борисов обсъди с Хайко Маас актуални теми от двустранен характер, както и въпроси от дневния ред на Европейския съюз

Австрийската прокуратура се е отказала да започне разследване по отношение на Щрахе

Димитър Попов, бившият вратар на ЦСКА и „Левски“, ексклузивно пред „Труд“: Американската мечта е капан за балъци

Натура 2000 глътна хиляди частни имоти по Черноморието Заради фалшификациите на „еколозите“ местните не могат да се разпореждат със земите си

Президентът Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня

Белгия даде заявка да превъоръжава пехотата ни Куполите и оръдията на John Cockerill Defense имат жизнен цикъл до 50 г. при високо качество

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 май 2019

Швейцария затяга правилата за оръжията Изискваните от ЕС мерки бяха одобрени на референдум с 67% срещу 33% против

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

Ротарианци от четири държави подкрепят кауза за купуване на модерен бронхоскопски апарат

Ротарианци от Сърбия, Турция, Унгария и Румъния ще подкрепят финансово каузата на Ротари клуб – Велико Търново, за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница „Д-р Трейман“ в старата столица. Те ще се включат в глобал гранта на Фондация Ротари. Това е станало ясно по време на международен семинар за обучение на дистрикт гуверньори и Института на Ротари Зона 20 Б, към която принадлежи и България.

Събитието се проведе преди броени дни в Йордания и в него взе участие адвокат Митко Минев от Велико Търново, който поема поста дистрикт гуверньор на Ротари България през 2019 година. В обучението се включиха представители на дистриктите от Йордания, Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния, Украйна, Беларус, Ливан, Бахрейн, ОАЕ, Египет, Нигерия,Швейцария, Италия, Австрия и т.н., съобщи Митко Минев.

Нашата страна е била представена още от дистрикт гуверньора Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньора (ПДГ) Атанас Атанасов, който е българският представител в Законодателния съвет на Ротари Интернешънъл, ПДГ Валентин Стоянов – асистент на зоналния координатор за Ротари, ПДГ Нина Митева – асистент на зоналния координатор за членството в Ротари и Ина Агафонова – асистент на зоналния координатор за Публичен имидж. Двете дами са участвали в престижния форум със свои презентации.

Припомняме, че адвокат Митко Минев ще е първият великотърновец, който ще поеме най-високия пост в Ротари – България, от основаването на движението в нашата страна. Щастлив съм, че приятели от няколко държави вече дадоха заявка, че подкрепят каузата на Ротари клуб – Велико Търново „Дишането е живот“ за купуване на жизнено необходимата медицинска апаратура за белодробната болница, заяви Митко Минев. Той не крие надеждата си, че благородната инициатива ще увлече и ротарианци от други държави и ще бъде успешно реализирана.

Кампанията „Дишането е живот“ е част от инициативите, с които Ротари клуб – Велико Търново, отбелязва 80 години от своето създаване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.