На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Ротарианци от четири държави подкрепят кауза за купуване на модерен бронхоскопски апарат

Ротарианци от Сърбия, Турция, Унгария и Румъния ще подкрепят финансово каузата на Ротари клуб – Велико Търново, за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница „Д-р Трейман“ в старата столица. Те ще се включат в глобал гранта на Фондация Ротари. Това е станало ясно по време на международен семинар за обучение на дистрикт гуверньори и Института на Ротари Зона 20 Б, към която принадлежи и България.

Събитието се проведе преди броени дни в Йордания и в него взе участие адвокат Митко Минев от Велико Търново, който поема поста дистрикт гуверньор на Ротари България през 2019 година. В обучението се включиха представители на дистриктите от Йордания, Турция, Сърбия, Хърватия, Румъния, Украйна, Беларус, Ливан, Бахрейн, ОАЕ, Египет, Нигерия,Швейцария, Италия, Австрия и т.н., съобщи Митко Минев.

Нашата страна е била представена още от дистрикт гуверньора Веселин Димитров, паст дистрикт гуверньора (ПДГ) Атанас Атанасов, който е българският представител в Законодателния съвет на Ротари Интернешънъл, ПДГ Валентин Стоянов – асистент на зоналния координатор за Ротари, ПДГ Нина Митева – асистент на зоналния координатор за членството в Ротари и Ина Агафонова – асистент на зоналния координатор за Публичен имидж. Двете дами са участвали в престижния форум със свои презентации.

Припомняме, че адвокат Митко Минев ще е първият великотърновец, който ще поеме най-високия пост в Ротари – България, от основаването на движението в нашата страна. Щастлив съм, че приятели от няколко държави вече дадоха заявка, че подкрепят каузата на Ротари клуб – Велико Търново „Дишането е живот“ за купуване на жизнено необходимата медицинска апаратура за белодробната болница, заяви Митко Минев. Той не крие надеждата си, че благородната инициатива ще увлече и ротарианци от други държави и ще бъде успешно реализирана.

Кампанията „Дишането е живот“ е част от инициативите, с които Ротари клуб – Велико Търново, отбелязва 80 години от своето създаване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.