Ротари клуб открива 4 изложби в Деня на будителите във Велико Търново

Община Велико Търново

Четири изложби, организирани от Ротари клуб Велико Търново, ще бъдат открити от 18 часа в Деня на народните будители - 1 ноември. Експозициите са част от поредицата инициативи, с които ротарианците отбелязват 80 години от основаването на структурата си в града.

В Изложбени зали "Рафаел Михайлов" ще могат да се видят над 30 картини, рисувани от великотърновски деца. Те твориха под мотото "Моят Търновград". Изключителен колорит и живописни решения показват малките творци, вдъхновени от славното минало на старата българска столица. Техните картини ще бъдат качени във фейсбук страницата на Ротари клуб -Велико Търново f/rotaryvt. Авторите на първите три, които съберат най-много харесвания, ще получат награди - ваучери за пособия за рисуване.

Свои творби в общата изложба показва и известният великотърновски художник Сашо Филев - паст президент и почетен член на Ротари клуб. Верен на своя изключителен и разпознаваем стил, той разкрива нови и нови черти от неизчерпаемия си талант в показаните картини.

Третата част от мащабната експозиция включва шаржове на прочути ротарианци, а техен автор е Александър Добринов. Шаржовете са предоставени от летописеца и историк на Ротари движението Цвятко Кадийски.

Шеметни кадри от Велико Търново са показани в четвъртата част на изложбата, която съдържа 21 снимки, събрали най - висок брой точки от журито във фотоконкурса "Велико Търново - моето вдъхновение". В надпреварата се включиха над 120 фотографи от цялата страна с повече от 500 снимки. Победителите ще бъдат обявени в средата на ноември, когато е кулминацията от ротарианските чествания.

Общата експозиция ще бъде открита от професор Николай Даскалов от ВТУ, който е почетен член на Ротари клуб - Велико Търново.

Коментари

Задължително поле