Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Гамбийският нападател Али Соу пред „Труд“: ЦСКА е отбор, който трябва да гони всички трофеи

Пулев: Не бях получавал такава аркада през целия си живот, но знаех какво мога

Трима младежи с амфетамин задържаха в Кубрат

Житейските драми на ледената кралица Ирина Pоднина Знаменитата фигуристка никога не е побеждавана по време на голямо състезание в продължение на 11 години

80 разрешения за СРС-та е дал Окръжен съд – Велико Търново за година През последните две години исканията са се увеличили

МВнР: Няма българи на борда на круизния кораб, аварирал край Норвегия

Над 10 000 зрители аплодираха шоуто на Царевец и концерта с лазери „Парти в парка” в Търново

Росен Желязков: Борисов и Цветанов няма да заметат темата с имотите Скандалът е свързан с изборите, заяви транспортният министър

Румен Гечев: ГЕРБ плаща такса спокойствие на ДПС

„Очевидно е, че ГЕРБ започва да плаща такса спокойствие на ДПС. Става дума за опрощаване на данъци, което противоречи на Конституцията“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев по БТВ. Той обясни, че години наред не са плащани дължими данъци и такси на общината, където са разположени съответните имоти на мюфтийството.

„Не се плащат акцизи, ДДС и не са плащани такси по съдебни дела. Излиза, че дела, които мюфтийството е водило срещу българската държава – спорове за собственост, като са загубили 28 дела, фактически ще трябва да платим и тези разходи. Как така се получава, че другите религиозни общности си плащат данъците? Крайно несправедливо е“, категоричен е народният представител, съобщава от пресцентъра на БСП.

Гечев подчерта, че в повечето развити страни – в ЕС и извън него, религиозните общности от 60% до 80% се самоиздържат. „При положение, че болници и университети са във фактически фалит, десетки деца чакат за медицинско обслужване, такова решение противоречи на здравия икономически разум“, каза още депутатът от левицата.

Проф. Гечев подчерта, че на КСНС при президента не е взимано никакво решение за опрощаване на данъци и Цветанов е подвел парламента. „Там е обсъждан въпросът да се спре финансирането от чужбина и за осигуряване на необходимите средства за заплащане на свещенослужителите“, уточни той.

По неговите думи ГЕРБ са забравили, че на 19.12.2018 г. този въпрос е обсъждан в Комисията по религии и права на човека. „Тогава е отхвърлено предложението на ДПС за подобно опрощаване и ГЕРБ са гласували против. Не е ли изключително странно, че протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента? Те се подиграват с българската общественост“, коментира проф. Гечев.

Той призова този протокол да се качи незабавно в интернет, за да се види как едни политици гласуват по един начин, а след това се сговарят само и само, за да останат на власт и си плащат такса спокойствие от 8 млн. лв.

„Твърдението, че това е въпрос на национална сигурност е изключително цинично. Какво излиза – всички граждани, независимо от религията, трябва да издържаме определени хора. Те иначе какво ще направят – ще извадят автоматите и бухалките на тези, които работят и си плащат данъците? Цветанов играл ли си е с етническия мир на 19.12?“, попита народният представител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не мога да допусна, член на отговорна позиция в правителството на БСП и по точно на Жан Виденов, отговорно за фалита на банки и Държава, да дава акъл и да се изказва за някакви си 8 милиона лева! Тези социалисти ме отвращават все повече и повече.Лакоми за власт и кражби и дано господ да ни помогне, да не им позволим отново да ни управляват.

  2. за съжаление, гечев казва истината. и те от бсп хранеха дпс, и царят, и сега герб – всички храним дпс и циганите, защото американският модел е блокирал институциите така, че всичко да е в угода на тези етнически малцинства. американците правилно са забелязали, че турците и циганите нямат почит към русия и 3 март, затова сметките са да бъде променено населението, свързаните с русия българи да станат малцинство в собствената си държава, да работят и да хранят цигани и турци. това вече е четвърт век пред очите ни, но никоя партия не смее да преустанови този процес на промяна на населението.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.