Румен Овчаров научил от медиите за уволнението си

Румен Овчаров е научил от медиите, че ще бъде уволнен от "Лукойл". Това каза той пред БТВ. Овчаров подчерта, че сам би си подал оставката, ако някой му се беше обадил, за да му каже, че не е политически удобно да остава.

„Но по този начин, заради това, че някой ще си запазва властта, извинявайте, не ми харесва”, допълва той.

„В крайна сметка маските паднаха. Бойко три години игра ролята на широкоскроен човек, който разчита на експертното, на опита, на знанията. Сега се оказа, че всичко това е било голям блъф. Поуплаши се от рязката опозиционна активност на БСП и дайте сега да ги накажем”, каза още той.

Освобождаването на бивши министри на БСП от ръководствата на енергийни компании е един от поредицата гафове на правителството и премиера Бойко Борисов, давайки възможност на БСП да спечели тези избори, заяви бившият енергиен министър.

„Издигаш бивш член на БКП за президент, а освобождаваш членове на БСП от държавни дружества”, коментира Овчаров.

„Бойко Борисов избра по-важното – да клекне пред Радан въпреки всички простотии, които си изрекоха един за друг, за да се опита да консолидира подкрепата за правителството си”, подчерта Овчаров.

Бойко Борисов вкара прокуратурата в предизборната борба, каза Овчаров във връзка с обвинението срещу бившия министър Петър Димитров заради АЕЦ „Белене”.

„Прокуратурата в България е зависима политически. Ще повярвам, че е станала независима, когато някой седне да провери какво се случи с проекта „Белене” след 2009 г., какво се случи с оборудването, колко беше произведено след 2012 г. и какво направиха тогавашните министри на енергетиката, за да спре производството, за да плащаме сега по-малко”, изтъкна Овчаров.

Той посочи още, че не вярва на съобщенията на КЗК за установен картел при горивата.

„Картел не се установява така простичко и лесничко по няколко изтрити имейла, изровени от някого”, мотивира се ексминистърът.

„Госпожата, която в момента оглавява КЗК, беше същата, която като шеф на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол гласува за приватизацията на „Булгартабак” по схемата на Делян Пеевски и Цветан Василев. Ясно е, че козирува на Бойко Борисов”, отбеляза Овчаров.

По темата за мини „Бобов дол” Овчаров нарече гнусна лъжа обвиненията, че той е подарил дружеството. Бившият министър попита защо премиерът и всички министри изведнъж се явяват говорители на Христо Ковачки и защитници на неговите интереси.

„Мини „Бобов дол” дължат 50 милиона за социални осигуровки, 40 милиона данъци, 30 милиона концесионна такса, но държавата не ги иска”, изреди Овчаров.

„Златното пръстче на тези 5-6 депутати на Ковачки в НС ни струва няколкостотин милиона лева, които всички плащаме”, коментира Овчаров.

„Ние някога спасявахме мините и работниците, докато сега ГЕРБ спасяват Ковачки, на тях им е необходим Ковачки”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика