Румен Овчаров: Не виждам да се управлява кризата

Аз не виждам да се управлява кризата – раздаването на компенсации на калпак на всички, които поискат, не е управление на кризата; въвеждането на мораториум не е управление на кризата. Това каза за бТВ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

„В държавата има ресурс, но държавата не си прави труда да каже кой наистина има нужда от този ресурс. Основни сектори от индустрията и икономиката се справят с кризата – конкурират се на пазари извън страната, където цените на ток и газ са още по-високи“, допълни още Румен Овчаров.

Овчаров отбеляза, че няма обективна причина да очакваме скорошно падане на газовите цени, но според него по линия на азерския газ можем да очакваме развитие едва след професионален анализ на ситуацията и договора с бившата съветска република. Бившият министър отбеляза, че не вижда достатъчно професионализъм у новите управляващи в енергетиката.

„Проблемите на БСП обикновено не са с влизането във властта, а с излизането от нея и то винаги до момента е било съпроводено със загуба на 50-70% от избирателите, които са ѝ дали възможността да управлява – а в сегашния случай това би означавало БСП да е на ръба на влизането в следващия парламент“, каза Румен Овчаров.

„БСП трябва да си свърши вътрешната работа за стабилизиране на партията, за да не се окажем след излизането ѝ (от властта) в поредната братоубийствена касапница, този път тя няма да го преживее“, коментира Овчаров.

Той отбеляза, че Нинова е свършила важната част от работата по линия на „битката с търгашите“. „Кирил Добрев е типичен, клиничен пример на търгаша с партиен билет, който ползва партийните постове“, заяви социалистът, като обясни, че говори за „неговите връзки с определени кръгове в ГЕРБ, с управляващите – които и да са те, за обществените поръчки за близки до него фирми.“

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика