Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Румен Петков: Бордът на „Кинтекс“ е сменен, Борисов да каже защо

Румен Петков/ Снимка: Архив

Миналия петък ръководството на военния завод “Кинтекс” е било сменено, въпреки добрите финансови показатели на предприятието. Това обявиха на брифинг от АБВ.

“В петък по необясними причини бордът на „Кинтекс“ е сменен, настояваме за отговор от министър-председателя какви са мотивите за това”, заяви зам.-председателят на партията Румен Петков, припомняйки, че преди няколко месеца беше чествана 50-годишнината на „Кинтекс“.

По думите му от Министерство на икономиката е дадена много висока оценка за състоянието на предприятието през последната година и половина – две. За деветмесечието на 2016 г. износът на предприятието е 87 млн. лева, а очакванията са че до края на годината той да стигне 100 милиона.

„В петък по абсолютно необясними причини бордът на „Кинтекс“ е сменен и са назначени други хора“, каза Петков и определи като най-поразяващ факта, че новото ръководство е назначено със срочни догори за период от 2 месеца и 1 седмица. Той заяви, че с оглед на срока на договорите на ръководството няма контрагент в този сектор, който ще гледа сериозно на България. „Да освободиш едно успешно ръководство, което ти е гарантирало износ за 164 млн. лева без всякакви аргументи зад гърба на комплекса и обществото, и да назначиш ново за 2 месеца е абсурдно“, заяви Румен Петков, цитиран от “Фокус”.

По думите му това е един много тежък отрасъл с най-сериозна динамика на развитие. „Една немалка част от приноса за това натоварване е именно на „Кинтекс“, каза Петков. „Тези 164 млн. с изключение на 10 млн., са насочени към българските производители. Влизат в реалния сектор на българската икономика и смяната на ръководството сега буди абсолютно недоумение“, заяви той. По думите му това стресира производителите, защото те усещат, че партньорите на „Кинтекс“ могат да охладят ентусиазма си за работа с българския военнопромишлен комплекс“, коментира Румен Петков.

По думите му щом министър-председателят не е реагирал на този процес, е съпричастен към този подход. „Дали си играят за последно 10 не е наша работа да коментираме. Ние се противопоставяме на този подход в икономиката“, добави той. По думите му този подход дискредитира България в най-деликатния сектор в световната икономика. „Противопоставяме се на този подход и настояваме за ясен отговор от министър-председателя какви са мотивите и причините за това отстраняване, и той споделя ли тези персонални промени“, каза Петков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Отговора е ясен. Далавери и комисионни. Въпросът е при кого отиват и при кого са отивали?

Отговорете