Румен Петков: Борисов не е "Страдивариус" да спре тая тамбура Цецо, дето говори глупости по телевизията

Въпрос към Цецка Цачева: "Нормално ли е 9 месеца да не се изпълнява съдебно решение, което не подлежи на обжалване?"

В никакъв случай Борисов не е „Страдивариус”, в никакъв случай не е и „Казанлък”. Да спре тая тамбура Цецо, дето приказва само глупости по телевизията, експресивно призова Румен Петков от АБВ .

Очевидно е, че част от поведението на ГЕРБ се мотивира от стремежа да бъде атакуван грубо, непохватно и нелепо президентът Румен Радев, обясни в предаването „Лице в лице” по bTV  Петков по повод изострения тон между партията и държавния глава.

Според него изборът на изтребители не бил работа на служебното правителство, но това по думите му не е повод да се атакува институция.

„Гледах някои от депутатите на ГЕРБ, които поплюваха президента по телевизията, жал ми е за тях”, каза Румен Петков. „За съжаление, имаме народни представители, които ако влезе умна мисъл в главата им, ще умре от самота”, допълни той.

„Делян Добрев, милия, го унищожиха. Какво означава: „Не слизай от кораба, който ни води към Европа”? Коя Европа - на баджанаците и шуренайките? Какво означава: Не даваме Делян. Кой го иска Делян, че да го дават, каза ощеПетков.

Той даде пример за административен произвол със съдебно решение от 13 март, като обясни, че става дума за невписването на бъдещето на „Дунарит”.

„Правосъдният министър Цецка Цачева ресорно отговаря за Агенцията по вписванията. За нея нормално ли е 9 месеца да не се изпълнява съдебно решение, което не подлежи на обжалване”, попита Петков.

„Не казвам, че Борисов е съучастник на тези хора, които игнорират съда и за които правовата държава не значи нищо, но г-жа Цачева като ресорен министър би трябвало да следи този процес”, уточни той.

„За каква битка с корупция и правова държава говорим, след като държавната администрация погазва решенията на съда”, отбеляза Румен Петков.

„Българският военно-промишлен комплекс има около милиард долара годишни договори. Този милиард не ни трябва ли”, попита още той.

„Емко” има вътрешен договор с „Кинтекс”, вътрешните им права за производство, транспорт и търговия не са пипнати.„Емко” доставя стока на „Кинтекс” в Бургас и „Кинтекс” не я изнася, корабът стои 4 дни на пристанището. Държавната фирма „Кинтекс” ще плати за стоенето на този кораб, ще плати неустойката за неизпълнението на договора и наема за това, че стоката стои на пристанището в Бургас. В същия момент друга частна компания изнася същата стока на „Емко” за друга държава”, каза още Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България