10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

В Казанлък отбелязаха 130-тата годишнина на 23-и пехотен Шипченски полк

Христо Стоичков: Иван Вуцов беше човек с голям замах

Строителите с 20% по-високи заплати (обзор) 15 000 компании от бранша са в сивия сектор

Украйна готви визов режим за руснаците Той предвижда биометричен контрол и предварително уведомяване

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Висш севернокорейски генерал на среща с Помпео във Вашингтон

Ура, патките се завръщат! Три пъти повече патици тази година зимуват у нас

Грипът взе десетки жертви в Източна Европа

Антон Кутев: БСП няма проблем със самите изтребители, а с процедурата 1,3 млрд. лв. за "Хемус" ще бъдат разпределени без процедури, каза депутатът

Румен Петков в Бургас: В листата ни има сила, енергия и шампионски дух

Румен Петков/ Снимка: Архив

В листата ни има енергия, в листата има сила, листата излъчва шампионски дух. Не е без значение какъв парламент ще формираме, ако искаме действително политиката да се прави с публични средства и инструменти, политиката да се прави пред очите на обществото и в интерес на обществото. Това заяви в Бургас Румен Петков, водач на листата на партията в морския град, който бе на предизборна среща заедно с Георги Първанов, президентът на България /2002-2012 г./ и създател на АБВ.

През последните 7- 8 години сме свидетели за съжаление и на инстутиционална криза, и на криза на лидерството, но преди всичко на криза на отговорността, добави Румен Петков.

Той коментира още че Бургас е поставен в условията на интервенция от бежанците, градът е поставен на много сериозен натиск и по линия на контрабандните стоки. За съжаление, няколко правителства не намират решения на тези проблеми, коментира Румен Петков и продължи: „За никой не може да бъде обяснено изграждането с огромни средства на оградното съоръжение. Не е нормално да се пропилят едни милиони, правителството да избяга от отговорност и да хвърли изграждането на областните управи, за да няма парламентарен контрол. Реални инвестиции в разкриването на работни места и на икономика в Бургас няма. Ние настояваме да изградим 1 милиард държавен инвестиционен фонд, който със средствата на публично частното партньрство и под контрола на синдикатите и работодателите, да започнем да инвестираме в създаването на реални предприятия в малките и средните общини.“

„Върви много интересна кампания. Кампания, в която има няколко сили, които обещават всичко на всеки“, заяви Георги Първанов. Той каза, че е „впечатлен“ от предизборното обещание на ГЕРБ- да открие медицински факултет в Бургас. Не съм чул досега в политическа централа да се вземе решение за откриване на факултет, коментира Първанов и подчерта, че проблемът е, че не можем да задържим новопроизведените медицински кадри в България.

70-80 на сто от завършилите млади лекари в България, по най бързата процедура заминават за чужбина и се реализират там, защото имат многократно по високи доходи и по добри битови условия и перспектива- осигурена специализация. Проблемът е в това да задържим специалистите, като им предоставим максимално изгодни условия у нас, каза Георги Първанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.