Биячите на 3-годишния Христо искат оправдателни присъди

Евродепутати предупреждават за руска намеса във вота за ЕП Брюксел вини Москва в дирижирана пропаганда

Двамата американци, изтезавали 13-те си деца, може да получат доживотен затвор

2/3 от страната е икономическа пустиня Най-високи са заплатите в център „Козлодуй“

Румънци и македонци пробили системата на митниците Взимат лиценза на камионите с горива, ако нямат застраховка за опасни товари

Търсят предшественика на Троянския манастир Свлачище разкри пръстени, апликации, фибули и оръжия

Проф. Тодор Кантарджиев: Изолирахме нов грипен щам

Силните ветрове доведоха до 9 жертви в Европа (ВИДЕО)

Вятърът утихва днес, ще е слънчево

Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Румен Петков в Бургас: В листата ни има сила, енергия и шампионски дух

Румен Петков/ Снимка: Архив

В листата ни има енергия, в листата има сила, листата излъчва шампионски дух. Не е без значение какъв парламент ще формираме, ако искаме действително политиката да се прави с публични средства и инструменти, политиката да се прави пред очите на обществото и в интерес на обществото. Това заяви в Бургас Румен Петков, водач на листата на партията в морския град, който бе на предизборна среща заедно с Георги Първанов, президентът на България /2002-2012 г./ и създател на АБВ.

През последните 7- 8 години сме свидетели за съжаление и на инстутиционална криза, и на криза на лидерството, но преди всичко на криза на отговорността, добави Румен Петков.

Той коментира още че Бургас е поставен в условията на интервенция от бежанците, градът е поставен на много сериозен натиск и по линия на контрабандните стоки. За съжаление, няколко правителства не намират решения на тези проблеми, коментира Румен Петков и продължи: „За никой не може да бъде обяснено изграждането с огромни средства на оградното съоръжение. Не е нормално да се пропилят едни милиони, правителството да избяга от отговорност и да хвърли изграждането на областните управи, за да няма парламентарен контрол. Реални инвестиции в разкриването на работни места и на икономика в Бургас няма. Ние настояваме да изградим 1 милиард държавен инвестиционен фонд, който със средствата на публично частното партньрство и под контрола на синдикатите и работодателите, да започнем да инвестираме в създаването на реални предприятия в малките и средните общини.“

„Върви много интересна кампания. Кампания, в която има няколко сили, които обещават всичко на всеки“, заяви Георги Първанов. Той каза, че е „впечатлен“ от предизборното обещание на ГЕРБ- да открие медицински факултет в Бургас. Не съм чул досега в политическа централа да се вземе решение за откриване на факултет, коментира Първанов и подчерта, че проблемът е, че не можем да задържим новопроизведените медицински кадри в България.

70-80 на сто от завършилите млади лекари в България, по най бързата процедура заминават за чужбина и се реализират там, защото имат многократно по високи доходи и по добри битови условия и перспектива- осигурена специализация. Проблемът е в това да задържим специалистите, като им предоставим максимално изгодни условия у нас, каза Георги Първанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.