На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Румен Петков на уникална изложба в Москва

Директорът на музейния отдел на руското културно министерство Владислав Кононов придружи Румен Петков.

Председателят на АБВ Румен Петков стана първият чужденец, посетил изложбата “Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство”, открита от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала “Манеж” в Москва. Експозицията е посветена на годишнината от победата във Втората световна война.

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември догодина да бъде представена тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх Неофит.

От Москва Петков коментира и случая, при който на обвинения в шпионаж председател на Национално движение “Русофили” Николай Малинов му е било разрешено от българския съд да пътува в чужбина. В понеделник в Кремъл той получи орден “Дружба” от руския президент Владимир Путин по повод Деня на народите.

“В случая съдиите, които са му разрешили да пътува, трябва да бъдат изхвърлени от съдебната система на часа, защото Малинов е обвинен в шпионаж. За да го пуснат да отиде в бърлогата на врага в кавички, разбира се, значи категорично нямат място в правораздавателна система на ЕС, каквото е българската”, посочи Петков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.