Румен Петков на уникална изложба в Москва

Директорът на музейния отдел на руското културно министерство Владислав Кононов придружи Румен Петков.

Председателят на АБВ Румен Петков стана първият чужденец, посетил изложбата “Паметта на поколенията: Великата отечествена война в изобразителното изкуство”, открита от президента на Русия Владимир Путин и разположена в Централната изложбена зала “Манеж” в Москва. Експозицията е посветена на годишнината от победата във Втората световна война.

На изложбата Петков бе придружен от Владислав Кононов, директор на музейния отдел на Министерството на културата на Руската федерация. Двамата обсъдиха предстоящото честване на 800-годишнината от рождението на св. Княз Александър Невски и Кононов пое ангажимент през ноември догодина да бъде представена тематична експозиция в същата изложбена зала в Москва. Покана ще бъде отправена към Румен Петков и Българския патриарх Неофит.

От Москва Петков коментира и случая, при който на обвинения в шпионаж председател на Национално движение “Русофили” Николай Малинов му е било разрешено от българския съд да пътува в чужбина. В понеделник в Кремъл той получи орден “Дружба” от руския президент Владимир Путин по повод Деня на народите.

“В случая съдиите, които са му разрешили да пътува, трябва да бъдат изхвърлени от съдебната система на часа, защото Малинов е обвинен в шпионаж. За да го пуснат да отиде в бърлогата на врага в кавички, разбира се, значи категорично нямат място в правораздавателна система на ЕС, каквото е българската”, посочи Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България