Румен Петков: Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента

Снимка: Пламен Стоименов

Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента.  Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с апела  на председателя на Народното събрание президентът да остави този парламент още една седмица. 

"Всеки ден си миля, че няма как да намразим повече парламента. Сигурно на г-жа председателката й харесва да се вози с НСО, да чука с ръчичка по звънеца, но има една мярка, която отдавна е минала. Нека тя да не си позволява да притиска президента. Ако искаха да приемат закони, какво им пречеше?  Законите за закриване на специалната прокуратура и съд изискват общо 15 минути парламентарно време. Могат ли да обяснят защо оня ден трябваше да почиват до 14.00 ч. на обяд храбрите депутати? Защо не се събраха сутринта в 9.00  и до 9.30 ч. да закрият специализирания съд и прокуратурата. Защото са обещали на Иван Гешев, че няма да го пипат. Няма друго обяснение. Сега те ще притискат президента да им даде още една седмица. Да почнат пак следобед в 15.00 ч.  Това е безсрамие. Не може да се действа по този начин. Много е важно хората, избирателите, гражданите да разберат как грозно ги лъжат и се спекулира с тяхното усещане за липса на справедливост", подчерта още лидерът на АБВ. 

"Единствените, които имаха нормално поведение през този период от време, бяха от ръководството на нашата парламентарна група. Известно е, че аз не съм във фен клуба на г-жа Нинова, но всеки трезвомислещ човек трябва да види, че тя не допусна парламентарната група  да влезе в битки и с колизии с никой от другите. Не че нямаше повод. Поводи достатъчно. Надявам се това да бъде видяно и да бъде оценено по достойнство. Ние мисля, сриваме институциите си в собствените си очи. То с активното участие на депутатството. Разменят се реплики, които ще направят невъзможно съжителството в едно помещение, не разговор.  Дали следващият парламент ще има друга конфигурация, зависи от всички нас. Ако гласуваме с главите си, с разума си, трябва да има много по-различна конфигурация", каза още Румен Петков. 

"Иска ми се да дадем сметка, че всъщност от 6-7 години ние нямаме политически кампании. Нямаме сблъсък на политики. Ние нямаме различни идеи за намиране на едно или друго решение", допълни още лидерът на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика