Румен Петков: Несериозно е да се изпраща американски кораб в Черно море

Несериозно е да се изпраща американски кораб в Черно море, САЩ изпрати такъв в арабския свят и резултатът е 10 млн. гости в Европа. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с кризата в Черно море.

Лидерът на АБВ призова САЩ малко да си овладеят мераците. По думите му да си президент на САЩ не означава непременно да си брутален слуга на военнопромишления си комплекс. „Има обществени интереси, има интереси на ЕС и ние трябва да настояваме ЕС да каже: „стоп“, каза още Петков.

„Американският президент заяви, че ще се изпрати американски кораб в Черно море. Това е несериозно. В Черно море има достатъчно НАТО. Ако Украйна държи да води стъпки и действия за присъединяване. В Черно море имаме Турция, втората армия в НАТО, имаме България и Румъния. Какво диктува да идва американски кораб тук. Има един изключителен анализ на Патрик Бюканън, един от консервативните политици в САЩ и анализатори. Той много ясно разписва нещата. Да припомним на нашите братя и сестри от САЩ, че те пращаха кораби в арабския свят, в резултат на което ние от Европа получихме 10 млн. гости. Ама ги получихме ние гостите, ние плащаме масрафа", каза още Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България