Румен Петков откри кръг от Световния шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон „Горна Росица“ до Севлиево

Румен Петков откри кръг от Световния шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон „Горна Росица“ до Севлиево. Състезанието се завърна на българска земя след четиригодишно отсъствие. В него участваха 120 състезатели от 30 държави, като 60 журналисти от цял свят бяха акредитирани за отразяването му. Надпреварата се проведе пред повече от 30 000 зрители, а телевизионното предаване бе излъчено в над 70 държави.

Румен Петков и Волфганг Сръб - президент на ФИМ Европа, са изразили благодарност към министър-председателя на Република България за съдействието му по организацията на състезанието, към което бе направен опит за провокация чрез спиране на водоподавенето към мотополигона.

Ситуацията временно създаде риск за подготовката на повече от 2 000 състезатели, мениджъри, механици и персонал. Проблемът е разрешен след разговор между Петков и Борисов, проведен рано сутринта на днешния ден. „Направихме всичко възможно кръгът от Световния шампионат по мотокрос в Севлиево да бъде на едно много високо ниво, за което се надявам България да получи заслужена висока оценка“, посочи Румен Петков. Той припомни, че трасето край Севлиево нееднократно е оценявано, като най –доброто в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България