Румен Петков: Патриотизмът е различен от патриотарството

Коалиция „Калфин президент” откри предизборната си шатра в Бургас. Присъстваха зам.-председателят на АБВ Румен Петков, председателят на Движение „Гергьовден” Драгомир Стефанов, областният председател на АБВ Антон Коджабашев и заместникът му Драгомир Попов.

"Ивайло Калфин и проф. Халачев са хората, които могат да върнат достойнството на президентската институция. Ние ги подкрепяме по много причини, но си струва да бъдат казани три. Първата е моралът и достойнството. Няма друга двойка, която да излъчва такава сила на почтеност, на морал, достойнство и родолюбие.

Втората е нужното ни измерение на патриотизма, а не патриотарството. Маса хора крадат от патриотизма – в това число от оградата, от границата, от изсичането на гората между оградата и границата. Патриотизмът е различен от патриотарството. Да вееш байряци и да зяпаш, е едно, да можеш да защитаваш националното достойнство и чест, е друго. И трето- това са хората, които могат да направят политиката такава, че да отговаря на интереса на българския гражданин", заяви Румен Петков

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика