От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Румен Петков: Повече от 30 са избраните кандидат-кметове на АБВ и с подкрепата на АБВ

Снимка: АБВ

Повече от 30 са избраните кандидат-кметове на АБВ и с подкрепата на АБВ. Партията е с избрани повече от 100 общински съветници и няма регион без солидно присъствие на АБВ. Това каза пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. АБВ има близо 50 кметове на кметства, около 10, кандидатирани от АБВ и малко повече от 30 с коалиционно участие с водещо място на АБВ.

„Това не може да не ни прави доволни в изборния резултат. Имаме избрани повече от 100 общински съветници, близо 40 от тях са от самостоятелни листи и това не може да не ни прави доволни от изборния резултат“.
Петков определи изборния резултат в София, Пловдив, Стара Загора град и Бургас като много тежък и лош.
Пред медиите Румен Петков заяви, че обвинява ЦИК в грубо погазване на закона. Той посочи серия от случаи партията сезира главния прокурор, ръководителя на представителството на ЕК и ръководителя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

„Три групи нарушения сме представили. На 23 миналия месец е сезирана ЦИК, още не се е произнесла. Първо, грубо нарушаване на изборния закон и агитиране от кандидат за кмет на територията на военно поделение. ЦИК участва в манипулирането на изборния процес. Кандидат за кмет в кметство Тъжа, община Павел баня, има влязла в сила осъдителна присъда лишаване от свобода за срок от три години. ЦИК го регистрира в нарушение на закона. ЦИК е съучастник в престъпление. Кандидат за кмет, народен представител, мачка медии, мачка ваши колеги. ЦИК е сезирана със съответните информационни масиви – никаква реакция. Това са неща, които българските граждани трябва да знаят. Където ГЕРБ нарушават закона за отбраната и въоръжените сили и ЦИК не се произнася. Нещата вървят натам, където ВМРО мачка медии, ЦИК не се произнася“. Петков съобщи, че АБВ ще внесе в прокуратурата и сигнал за побой и заплахи в село Ярджиловци.
Румен Петков също изрази съмнение в обявения резултат на първи тур в София и Бургас.

„Имам достатъчно основания. Не вярвам в резултата за общински съветници, който беше обявен за ПП АБВ. Твърдя, че много от отчетените резултати не отговарят в това число на преференциите. На предните избори показахме протоколи, в които е видно, че АБВ има 20 преференции, отчитат 2 гласа. Смея да твърдя, че беше извършена кражба на гласове и в Плевен. За съжаление с това си поведение ЦИК остави въпроси.
В контекста на начина, по който се проведе предизборната кампания, Петков заяви също, че директорът на ОДМВР-Плевен трябва да си подаде оставката или да му бъде поискана.

„Искам с много голяма болка и съжаление да кажа, че, по мои наблюдения, Областната дирекция на МВР в Плевен участва в изборите. И то по един много грозен начин. Отговорността я носи директорът на Областната дирекция. Човек, който аз познавам, който съм уважавал до четвъртък, но те надминаха себе си. Казвам го с голяма болка. Областната дирекция на МВР участва много активно с арести, налагане на страх.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.