Румен Петков, председател на АБВ: В Народното събрание има коалиция "F-16"

Правителството обяви цена от 1.250 млрд. долара за сделката със самолетите F-16 или иначе казано това са пак 2.200 млрд. лева. ДДС влиза ли в тези пари или ще трябва да плащаме 2.700 млрд. лева?! Това попита във Варна лидерът на АБВ Румен Петков, според когото никой от правителството не е излязъл да обяви дали в цената влиза или не Данък добавена стойност.

Военният министър Красимир Каракачанов посочил само, че ще има 60 млн. долара -"една смешна отстъпка пред огромните пари, които трябва да се плащат", коментира още Петков."

Продължавам да твърдя, че купуваме най-скъпите прахосмукачки", каза той и поиска поименен списък на експертите, които са се произнесли, че това са най-добрите самолети.

Според лидера на АБВ в НС има коалиция "F-16" за сделката, която плащаме днес и веднага, а аеропланите ще дойдат след 2023 г. Дотогава ще отидат стотици милиони за поддръжка на сегашните самолети, както и за изграждане на инфраструктура за новите.

Румен Петков припомни позицията на АБВ, според която правителството на България ще постави страната в изключително тежка ситуация, а Европа -пред никаква гаранция за газова сигурност. На 1 януари доставката на газ през Украйна ще бъде преустановена, а до тогава няма как да бъде построена у нас тръбата от 470 км за 16 млрд. куб руски газ от Турция, категоричен е Петков.

Коментари

Задължително поле