Румен Петков: Престрелката в Ботевград показва липсата на държавност

Престрелката в Ботевград показва липсата на държавност и на върховенство на закона, което злепоставя страната пред европейските ни партньори. Това заяви председателя на АБВ Румен Петков по БНТ.

От АБВ предлагат конкретни мерки - преодоляване на недокомплекта във вътрешното министерство, преподготовка на състава със засилена роля на Академията на МВР, развиване на агентурната мрежа и ролята на районния инспектор.

За решаване на проблема на вътрешния министър са му предложени 2 варианта от неговия заместник Балабанов. Предислокация на полицейски сили и обявяване на спешен конкурс за нови служители в РПУ Ботевград.

"Имаме демонстративно нежелание от страна на вътрешния министър да се намери решение на този въпрос. Очевидно е, че при тази неспособност на министъра на вътрешните работи да решава тези въпроси, Ботевград се възприема от престъпниците, като зона свободна от полиция", каза Петков.

Според Петков това се дължи на административна неспособност и неподготвеност на вътрешния министър и това е причината от АБВ да му искат оставката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика