Румен Петков се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на Руската православна църква Волоколамския митрополит Иларион

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на РПЦ Волоколамския митрополит Иларион, председател на Отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква. Двамата обсъдиха скорошното посещение на митрополита в България и провелата се Международна научно-богословска конференция на тема „Историята на Българската и Руската Православна Църкви като предмет на академичното изучаване в богословските учебни заведения в България и Русия на съвременния етап“ във Велико Търново преди около месец, където Петков също взе участие, както и отзвука от посещението на митрополит Иларион в Плевен.

Румен Петков покани Волоколамския митрополит Иларион на конференция в Плевен на 9 декември под наслов „Православие, духовност, свобода“, покана приета с голямо удоволствие. На предстоящия форум митрополитът ще изнесе свой доклад по темата.

Двамата разговаряха също по бъдещите действия по храм-паметника “Св. Александър Невски” в контекста на отбелязването на 800-годишнината от рождението на патрона на храма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България