Румен Петков се срещна с посланика на Сирия

Председателят на АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Сирия у нас Н. Пр. Мохамед Мохамед. Срещата е част от серията работни разговори на представители на АБВ с посланици и граждани от арабските страни в България и е осъществена със съдействието на експерта на АБВ за страните от арабския свят и Близкия изток Анастас Терзобалиев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Петков и Н. Пр. Мохамед Мохамед разговаряха за необходимостта от общо сътрудничество и посланикът изрази задоволство на политиката на партията в тази посока.

Петков отбеляза желание от динамични отношения между българската и сирийската държави в културно и икономическо отношение. Двамата се обединиха около съгласието за несправедливост на икономическите санкции срещу Сирия, което удря пряко населението на страната и е доказала се неефективна международна практика, елемент от двойните стандарти, които за АБВ за съществено неприемливи. Румен Петков подчерта важността на това да се запази мирното развитие на държавата Сирия и неприкосновеността на териториалната цялост и ненамеса във вътрешната политика на държавата.

В рамките на разговора Румен Петков се ангажира да съдейства за осъществяване на контакт и скорошна среща на АБВ-Младежи с младежки организации от Сирия, Ирак, Либия, Ливан, както и за възможността за обучение на сирийски студенти у нас. За целта предстоят срещи на Н. Пр. Мохамед Мохамед с изявените университети у нас.

Коментари

Задължително поле