Румен Петков: Уверени сме, че нашите членове и симпатизанти ще намерят своето вярно решение за гласуването на балотажа

Румен Петков

Уверени сме, че нашите членове и симпатизанти ще намерят своето вярно решение за гласуването на балотажа. Това заяви в ефира на БНР зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той коментира позицията на партията, заявена след вътрешно допитване в нейните редици - да се гласува по съвест. „С допитването до нашите членове показахме уважение и увереност към интелигентността им и към способността им в създалата се ситуация да намерят своето вярно решение. Това е демократичният начин в една политическа сила да се вземе решение, което да даде и възможност на нейните членове да са със самочувствието на участници във вземането на важните политически решения. Да са със самочувствието на хора, които имат пряко участие в правенето на политика. Мисля, че по- добър акт от пряката демокрация днес много трудно можем да измислим“.

Зам.-председателят на АБВ отговори на въпрос, свързан с позицията на БСП да не търси открито политическа подкрепа преди балотажа. „Непотърсена подкрепа в случая и изобщо много ясното, грубото намерение да не се води политически диалог, е израз на лош тон от страна на ръководството на БСП. На тяхното лошо отношение към политиката, към политическите партии. Това е демонстрация на нихилизъм, който хвърля много сянка на съмнение върху това дали изобщо ръководството на БСП вижда в партиите инструмент за решаване на политически въпроси или се търсят от тях други задкулисни средства, които доведат до определени резултати. Ако БСП правят това, защото имат за цел да избягат от публичния разговор с ДПС… Това също не мога да го разбера. Не е честно, не е и почтено да търсиш подкрепа, но да го правиш по един начин, който в очите на обществото няма как да не накъртва“.

Петков бе призован за коментар и по отношение на заявените от премиера тези за допуснати грешки. „Премиерът е малко позакъснял и далеч неизчерпателен по отношение на грешките , които изреди, в направлението ГЕРБ. Няма логика два дни преди това да каже, че ще остави държавата в прекрасно състояние, а после да изреди грешки, и то пак казвам, твърде пестеливо. Например, ако не беше грубата грешка от първия мандат, днес щяхме да имаме въведена в експлоатация нова ядрена мощност. Напротив, ние не само нямаме нова ядрена мощност, но и ще платим солено тези грешки, които според мен трябва да имат и прокурорски измерения“, заяви Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България