Румен Радев: България е готова за по-активно партньорство с Палестина в борбата с тероризма

България подкрепя напълно намирането на решение на близкоизточния конфликт на основата на принципа за две независими държави, живеещи в сигурност и мир. Това заяви президентът Румен Радев, който днес се срещна в Ню Йорк с палестинския си колега Махмуд Абас, съобщиха от пресслужбата на "Дондуков 2".

Българският държавен глава е на посещение в САЩ, където ръководи делегацията ни за участие в 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН. Двамата президенти обсъдиха средата на сигурност в региона на Близкия изток и ролята на Европейския съюз за намиране на дългосрочно и устойчиво решение на Близкоизточния мирен процес.

По думите на Румен Радев, несигурността в региона на Близкия изток, дори и след разгрома на т.нар. ислямска държава, продължава да бъде фактор, който рефлектира и върху Европейския съюз. Българският държавен глава подчерта, че България е готова за по-активно партньорство с Палестина в борбата с тероризма.

Създаване на възможност за кандидатстване на палестински граждани за издаване на български визи в Рамала и задълбочаването на двустранните икономически и търговски отношения също бяха обсъдени по време на срещата.

Коментари

Задължително поле