Румен Радев: Партиите да се отнасят с отговорност към темата „Сигурност“

Президентът Румен Радев призова политическите партии да се отнасят с отговорност към темата „Сигурност“. В публикация във фейсбук от късно снощи държавният глава изтъква, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти.

В социалната мрежа Румен Радев пише, че с наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море. Президентът припомня, че решението съвместната охрана на българското небе да се извършва срещу заплащане от България, е взето и изпратено в НАТО през февруари 2016г. Според него днес инициаторите на това решение се опитват да прехвърлят другиму отговорността за него.

Президентът изтъква като главнокомандващ на въоръжените сили, че България няма да плати, въпреки заварените ангажименти. Допълва и че планираните военни учения на НАТО в Черно море нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно и не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма“, се казва още в публикацията на Румен Радев във Фейсбук.

С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да пр…

Публикувахте от Румен Радев в 21 февруари 2017 г.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Ама господин президент ,ние нещем никакъв еар полисинг и военни учения в нашето си море ,не искаме да плуваме в акита на натовските кораби по родните плажове , искаме да сме туристическа цел за руснаците ,а не военна им мишена!Толкова е просто!

  2. И още не е редно като президент ,да се оправдавате с това какво е било записано преди вас и вие се придържате стриктно!Истинския президент затова е избиран пряко от народа за да може на момента да вземе нещата в свой ръце!

  3. Точно така е.Всеки се оправдава с този, който е бил преди него.Щом е виновен да бъде осъден.Вместо да се помага на другарите в предизборна пропаганда, да покаже както казва майор Деянов че е КАТИЛ.

  4. Очевидно има голямо несъотвтствие между натовски генерал и български президент. Ген,Радев трабва да избере кой от двата поста предпочита. Също той и ген.Янев трабва да избират – български или натовски генерал.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.