Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Президентът Румен Радев: Бизнесът показва, че не мисли само за печалби

„Бизнесът показа, че може да работи не само за печалби, а и за обществено полезен интерес“, заяви президентът на България Румен Радев при откриването на 6-ия Европейски форум за социално предприемачество в Международен панаир Пловдив.

Президентът на България Румен Радев разгледа изложението на предприятията на хора с увреждания в палата 6, след като откри Европейския форум за социално предприемачество в Международен панаир Пловдив.
Президентът на България Румен Радев разгледа изложението на предприятията на хора с увреждания в палата 6, след като откри Европейския форум за социално предприемачество в Международен панаир Пловдив.

„Каузата на социалната икономика е хората с увреждания да се чувстват пълноценни граждани. Заедно с европейските институции ще търсим измерения за нейното разширяване“, допълни държавният глава.

Той преряза лентата пред палата 6 на панаира, а след това отдели повече от час, за да разгледа експозициите на близо 100 фирми и сдружения от 16 държави, които се представят в Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика.

Румен Радев, който получи като подарък мускалче с розово масло и сувенири, бе впечатлен от качеството на изделията и си купи ръчно рисуван шал и торбичка с новото лого „Произведено в България от хора с увреждания“.

Изложението е основната проява в рамките на Европейски форум за социално предприемачество.

„Това събитие е изключително важно за ЕС, тъй като социалната икономика става основен двигател на растежа, а секторът обхваща 10% от компаниите в ЕС и дава работа на 11 милиона души“, подчерта в приветствието си Лука Жайие, президент на Група III „Други организации“ в Европейския икономически и социален комитет.

В България има над 2400 кооперации, а заетите в тях са 500 000 души, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „… социалната икономика става основен двигател на растежа, “ – мда, явно с вдигането на пенсионната възраст на над 65, възрастните ще оформат групата на социалната иконимика…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.