Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Румен Радев: Изборите не са състезание, а битка за доверието на хората и доброто на България

„Не приемам изборите като състезание за награда, а като битка за доверието на хората и за доброто на България“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той обясни, че големият залог на предстоящите избори е дали ще продължим да имаме президент, който да изпълнява волята на управляващите и да се съобразява изцяло с чужди интереси или ще имаме президент, който ще се ръководи само от интересите на българските граждани.

Ген. Радев подчерта, че основен приоритет за него и Илияна Йотова ще бъде националната сигурност във всичките й измерения, не само силна и боеспособна армия и ефективна полиция, но и независима съдебна система. „Казват, че съдебната реформа била приключила. Извинете, но тя не е започвала, щом престъпници се разхождат с множество висящи дела и продължават да извършват едни и същи престъпления“, поясни генералът. По думите му това означава, че тази система е финансово зависима. Той допълни, че след като съдебната система не може да предяви и искане към политици, това означава, че е и политически зависима. „Ще разботя за осъществяването на реална съдебна реформа“, заяви ген. Румен Радев.

Илияна Йотова: От какво ги е страх управляващите, че се крият? От народната любов или от въпросите, на които не могат да отговорят?

„Днес повече от всякога имаме нужда от силни хора. Не просто от лидери, а водачи на българската нация, които могат да говорят с институции, с гражданското общество, но най-вече да могат да разговарят с българските граждани, а не да се затварят в непристъпни крепости на „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.  Тя попита от какво се страхуват днес управляващите, че са се заобиколили с охрна, с бронирани коли – от народната любов или от народните въпроси, на които не могат да отговорят. „Ние ходим сред хората и отговаряме на техните въпроси, защото знаем отговорите“, заяви кандидатът за вицепрезидент. Тя подчерта, че за разлика от другите кандидати за президент, ген. Радев е доказал вече многократно, че ще опълчи на всички, дори и на властимащите, когато те не работят в интерес на българския народ и ще продължи да го прави и като държавен глава.

Корнелия Нинова: Статуквото се обедини срещу промяната, но няма да ни уплаши 

„Време е за избор между смелост и послушание и ние казваме – няма да ни уплашите. Статуквото в лицето на управляващите се е обявило срещу промяната, но промяната ген. Румен Радев и Илияна Йотова се обединяват с българския народ и това е гаранция за победата“.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици граждани в центъра на Плевен.  Тя подчерта, че е време за промяна и за избор между народа ни и мафията, между достойнството на един народ и безчестието на едно правителство.
„Искаме да ви кажем, че от името на младите, които не искат да връщат 16 млрд. заем; от името на учителите, които не искат да преподават Робинзон Крузо вместо Под игото; от името на лекарите, които не искат да изпращат хората в списъка на чакащите и да им взимат пръстови отпечатъци; от името на малкия и средния бизнес, който иска да работи, а не да е подчинен и стъпкан от 7 големи фирми, заявяваме волята си за промяна и заедно ще я постигнем“, категорична бе Корнелия Нинова.

На площада в центъра на гр. Плевен стотици граждани заявиха своята подкрепа за ген. Румен Радев и Илияна Йотова и убедеността си на 6-ти ноември да ги подкрепят с бюлетина номер 13.

По-рано през деня Радев се срещна с граждани от плевенските общини Левски, Искър и Долна Митрополия.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.