Радев към ученици в Кърджали: Във ваши ръце е да отвоювате правото си да сбъдвате големите си мечти в България (СНИМКИ)

Снимки: Пресслужба на държавния глава

Съвременният свят предлага множество възможности особено пред млади, интелигентни и добре подготвени хора като вас. Възползвайте се от тях, но не забравяйте родния си край. Това заяви президентът Румен Радев на учениците от СУ "Петко Р. Славейков" в Кърджали. Държавният глава е в града по покана на учебното заведение и по повод завършването на учебната година, съобщиха от пресслужбата на "Дондуков 2".

В приветствието си президентът посочи, че България има нужда не само от образовани, знаещи и можещи младежи, а и от от бъдещи лидери. „Много млади хора през последните години напуснаха нашата родина, но аз съм убеден, че тази тенденция ще се пречупи от младите лидери сред вас, които ще градят модерна България с мъдрост, дух, знание, просветеност и отговорност и които ще поставят народното дело над личното облагодетелстване“, заяви Румен Радев. Държавният глава отбеляза, че в ръцете на новото поколение е отвоюването на правото младежите да имат големи мечти в България. „Във вашите ръце е да ги реализирате така, както ви учат вашите родители – с отговорност пред род и родина“, допълни президентът.

Президентът поздрави най-малките ученици, за които днес приключва учебната година, а абитуриентите призова да пазят „духа на знанието“, независимо какви решения им предстоят. Румен Радев отбеляза, че за 35 години СУ "Петко Р. Славейков" се е утвърдило сред най-големите образователни средища на България за таланти и за шампионски дух. „Тук се съчетават силните традиции в нашето образование със съвременни, модерни методи и форми на преподаване, със стремежа на децата да знаят повече и да бъдат по-добри“, заяви президентът, като допълни, че това се дължи на силния и сплотен екип от преподаватели и на ръководството на училището. Румен Радев се запозна с постиженията на учебното заведение и разговаря с изявени ученици от клубове и школи в града.

Според президента българските училища трябва да бъдат подкрепяни много повече, „отколкото правят сега българските политици". „Време е политиците да се съсредоточат върху народа, а не върху вътрешнопартийните си дела. Когато фокусът им бъде насочен към обществените процеси, които са в полза на нашите деца, няма да имат такива вътрешни проблеми“, заяви пред журналисти Румен Радев.

След училищния празник президентът разговаря с кмета на Кърджали Хасан Азис. Държавният глава открои развитието на града като силна индустриална зона. Хасан Азис запозна държавния глава с привлечените в Кърджали инвестиции в сферата на автомобилостроенето, които включват завод за авточасти и изследователски център.

Коментари

Задължително поле